Economie

Fysio- en manuele therapie Slecht en Westra is verhuisd naar het Hommesplein

- advertentie -

Winschoten – Slecht & Westra fysio- en manuele therapie is in Winschoten verhuisd van de Hermelijnlaan naar het gezondheidscentrum aan de Dr. J.H. Hommesplein 25. Al sinds 1989 hebben zij een praktijk in Winschoten en Bad Nieuweschans en sinds 2008 ook in het gezondheidscentrum in Finsterwolde. Met 5 therapeuten hebben ze alle disciplines in huis als fysio-, manuele-, oedeemtherapie, revalidatie, echografie en Dry Needling.

- advertentie -

Robert Tebbens en Catrien van der Zee waren al in dienst bij Hans Slecht en Grietje Westra, die beiden nu met pensioen zijn, en hebben zo’n twintig jaar geleden de mogelijkheid gekregen om deze goedlopende praktijk voort te zetten. Door met grote regelmaat cursussen te volgen blijven ze goed op de hoogte met de nieuwste ontwikkelingen.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Robert Tebbens: “Wij behandelen mensen met klachten aan het ‘bewegingsapparaat’ zoals dat met een mooi woord wordt genoemd. Alles wat met beweging te maken heeft aan het menselijk lichaam kunnen wij in de meeste gevallen helpen, om het weer wat soepeler en beweegbaarder te maken. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren”.

Bij Oedeemtherapie (een stoornis in het lymfestelsel) is het vooral gericht op het beperken en voorkomen van de toename van het oedeem om de bewegingsmogelijkheden te vergroten of te behouden. Bij echografie kunnen opnamen gemaakt worden van het houdings- en bewegingsapparaat. Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Door het zichtbaar maken van de klachten kan een behandeling worden gestart.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Een andere discipline bij Slecht en Westra is Dry Needling. Dit is een behandelmethode waarbij door middel van een droge dunne naald spierknopen worden aangeprikt. De behandeling is gericht op het ‘uitschakelen’ van deze knooppunten en worden deze punten gedeactiveerd, waarna de spieren snel en langdurig ontspannen raken.

De meeste klachten van mensen die bij het team van Slecht & Westra behandeling zijn, zijn die aan de wervelkolom, en nek en rugklachten. De overige therapeuten zijn Janny Dammer als oedeem therapeute, algemeen therapeute Fenna Kamminga en Jeroen Rijskamp met specialisme echografie.

Veelal worden mensen doorverwezen door hun huisarts, maar men kan ook rechtstreeks contact opnemen, tel. 0597-414835 of per mail slechtenwestra@planet.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button