Algemeen

Basisschoolleerlingen provincie Groningen doen verkeersexamen

- advertentie -

Groningen – Op maandag 3 april zijn de praktische verkeersexamens voor basisschoolleerlingen in de provincie Groningen begonnen. Wethouder Harry Stomphorst van de gemeente Westerkwartier gaf in Grootegast het Provinciale startsein voor leerlingen van Samenlevingsschool De Binding in Opende, die daar voor het examen naartoe waren gefietst.

- advertentie -

Het praktisch verkeersexamen wordt jaarlijks gehouden onder leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Zo wordt getoetst of ze de geleerde theorie in de praktijk goed kunnen toepassen. In de provincie Groningen doen dit jaar ongeveer 3200 leerlingen mee.

Het examen wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN). Vrijwilligers en ouders van de leerlingen staan onderweg op een route van ongeveer 5 kilometer, om te controleren of de leerlingen zich aan de verkeersregels houden. Verkeerswijzer Groningen betaalt de uitvoering van het theoretisch en praktisch verkeersexamen in de provincie Groningen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button