Weerbericht

Weekendweer: mix van zon, wolken en regionaal wat regen

- advertentie -

Landelijk – Het weekendweer ziet er licht wisselvallig uit. Toch is het zeker niet slecht met vooral in het westen van het land zonneschijn. In het oosten komt meer bewolking voor en is kans op wat regen of een bui. De temperatuur ligt tussen 11 en 15 graden.

- advertentie -

Zaterdag: prima weer voor buitenactiviteiten
Op de eerste dag van het weekend schijnt geregeld de zon, maar vanuit het oosten neemt de bewolking toe. In de oostelijke helft kan later op de dag wat lichte regen vallen. In de westelijke provincies blijft het droog en breekt ook in de middag de zon af en toe door.

De matige, aan zee soms (vrij) krachtige wind draait naar een noordelijke richting en voert voor het gevoel nog frisse lucht aan. In het noorden wordt het 11-12 graden, in het zuiden en zuidwesten kan het 14, lokaal 15 graden worden. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele gebruikelijke temperaturen.

Zondag: weinig verandering
Het weerbeeld op zondag ziet er niet heel anders uit. Opnieuw is het in de oostelijke helft van het land vaak bewolkt en kan wat lichte regen vallen. Later op de dag is het meest droog. In de rest van het land is het droog en schijnt geregeld de zon. De noordenwind is meest matig en het wordt 11 tot 14 graden.

Volgende week zonniger en warmer
Na het weekend is het droog en schijnt de zon flink. De wind waait uit het oosten en daarmee wordt steeds zachtere lucht aangevoerd. Maandag is het 14 tot 16 graden, in de tweede helft van de week wordt het op steeds meer plaatsen 20 graden en meer.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button