Algemeen

PrO Winschoten sluit de Weddenschap creatief af

- advertentie -

Winschoten – Hoewel er nog een paar dagen op de kalender staan, heeft PrO Winschoten het project afgesloten met drie feestelijke workshops in de gymzaal van de vestiging.

- advertentie -

Vestigingsdirecteur Arne Jan Bugel moest helaas bekennen dat hij de Weddenschap niet had gehaald, maar wellicht lukt het hem nog in de resterende zeventien dagen. Wethouder Jurrie Nieboer van de gemeente Oldambt had, net als de meeste jongeren van de vestiging, de Weddenschap glansrijk gehaald. Hij had genoten van de drie heel verschillende boeken en is van plan deze goede gewoonte voort te zetten, ondanks zijn drukke baan. In de gesprekken die ontstonden, gaven ook de jongeren aan het plezier van het lezen (her-)ontdekt te hebben.

Schrijfster
Schrijfster Tanja de Jonge, een bekende schrijfster van jeugd- en jongerenboeken, was uitgenodigd voor een korte workshop. De leerlingen werden uitgedaagd om aan de hand van een tweetal foto’s een personage te verzinnen. De ideeën waarmee zij kwamen waren vaak verrassend creatief. Ook bij het afsluitende vragenrondje met schrijfster Tanja de Jonge werden goede vragen gesteld door de geïnteresseerde jeugd. Veel jongeren vertelden in hun vrije tijd ook bezig te zijn met schrijven en andere talige hobby’s.

Voorafgaand aan de workshop van Tanja de Jonge werden de eerste alinea’s van haar boek ‘De moord op Queen_T’ voorgelezen door leesconsulente Nanon Schipper, die betrokken is vanuit Biblionet bij de vestiging. Terwijl zij voorlas, werd het uitgebeeld door personeelsleden van de vestiging. Hier waren rollen weggelegd voor vestigingsdirecteur Arne Jan Bugel en de mentoren van de verschillende groepen. Een glansrol was weggelegd voor de zeer sportieve wethouder dhr. Nieboer, die zijn rol met grote toewijding vervulde.

De Weddenschap
De school heeft meegedaan aan een pilot van Stichting Lezen, waarbij gekeken werd naar het lezen- en taalbeleid van de vestiging. Een aantal praktijkscholen werd hiervoor benaderd. Uit deze samenwerking kwam ook het idee om mee te doen aan de landelijke actie ‘De Weddenschap’, waarbij leerlingen van het voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om in zes maanden tijd drie boeken te lezen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button