Algemeen

Grote belangstelling voor expositie ‘De blauwe Planeet’ op OBS Futura

- advertentie -

Scheemda – Op obs Futura is de afgelopen weken gewerkt over het thema: “De Blauwe planeet”. Onder grote publieke belangstelling is het project, donderdag 20 april, afgesloten met een expositie.

- advertentie -

De leerlingen hebben geleerd over onze planeet en met name over het water op onze planeet. De kinderen hebben werkstukken gemaakt, gelezen, geleerd, geknutseld en hebben proefjes uitgevoerd over dit thema. Tijdens de expositie konden de belangstellenden zelf zien en ervaren wat de kinderen hebben geleerd.

De leerlingen van de bovenbouw zijn op excursie geweest naar de rioolzuivering in Scheemda. Hier wordt het rioolwater uit een groot deel van Oost-Groningen gezuiverd. Bij het zuiveringsproces wordt slib uit het water gehaald dat in een grote silo op het terrein wordt vergist. Dat levert biogas op, dat wordt omgezet in elektriciteit. Dit was heel mooi voor de leerlingen om te zien en te ervaren.

Op maandag 3 april had de school het Mobiele Planetarium op bezoek. Het Mobiele Planetarium is een opblaasbare koepel van 3,5 meter hoog en 6 meter doorsnede. Via digitale projectie, op de binnenkant van de opblaasbare koepel, hebben de kinderen de nachtelijke hemel, planeten, sterren en sterrenstelsels verkend. Hierbij werd er gebruik gemaakt van moderne sterrenkundige opnamen en videomateriaal.

In de koepel paste een hele schoolklas. Alle kinderen van de school hebben deze interactieve, zeer interessante les gevolgd.

De kinderen van groep 1 en 2 hebben het project al eerder afgesloten met een tentoonstelling

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button