Sport

Ruime overwinning op Westerlee houdt SC Scheemda in titelstrijd

- advertentie -

Westerlee – Zaterdagmiddag stond in de Vijfde Klasse F de derby tussen Westerlee en SC Scheemda op het programma. Voor de gasten een belangrijke wedstrijd om mee te blijven doen in de spannende titelstrijd met rivaal SETA uit Stadskanaal. Westerlee speelt nergens meer voor, maar was er wel op gebrand om in de derby een goed resultaat te halen.

- advertentie -

Ondanks de goede bedoelingen van de thuisploeg was het SC Scheemda dat na iets minder dan een half uur de score opende. Niek Smit was het eindstation van een Scheemder aanval en bracht zijn ploeg aan de leiding. Ook in de tweede helft gingen beide ploegen vol voor de winst, maar het lukte Westerlee niet om de stand weer gelijk te trekken.

Lang leek er geen verandering meer te komen in de score, maar aan het eind van de wedstrijd liep Scheemda via twee goals binnen twee minuten toch nog uit naar 0-3, door doelpunten van opnieuw Niek Smit en Marvin Ab. In de slotfase werd het nog onvriendelijk tussen beide ploegen toen er opstootje ontstond tussen twee spelers. Hierop besloot de scheidsrechter in de 86e minuut definitief te staken, nadat de wedstrijd in de eerste helft ook al kort had stil gelegen.

Door de overwinning komt Scheemda op 49 punten uit 20 wedstrijden. Dat zijn er net zoveel als koploper SETA, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Westerlee blijft negende, met 19 punten na 20 wedstrijden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button