Algemeen

Rabobank Groninger Land keert Coöperatief Dividend uit

- advertentie -

Heiligerlee -Op donderdagmiddag 20 april jl. was er een feestelijk moment in het Museum Slag bij Heiligerlee. Maar liefst 8 verenigingen en stichtingen ontvingen uit handen van Koen Ronner, coöperatief directeur Rabobank, een cheque om hun ambities en of projecten te kunnen realiseren. Bijna 35.000,- euro ging eruit.

- advertentie -

Het betreffen clubs uit het leefgebied van Rabobank Groninger Land. Stichting Ons Dorpshuis uit Westeremden kreeg geld voor de aanschaf van zonnepanelen, Plaatselijk Belang De Maten voor de aanschaf van een hybride lucht-waterpomp, Vereniging Dorpsbelangen Stedum voor de aanschaf van duurzame bekers voor gebruik door diverse verenigingen in Stedum.

Stichting Het Evenement Winschoten voor Waterbei, Voetbalvereniging S.P.W. uit Stadskanaal voor de aanleg van een breed toegankelijke speeltuin met terras, Stichting De Wierde uit Westeremden voor de aanleg van LED verlichting, Stichting Perspectief voor basisschool De Höchte uit Alteveer voor de aanschaf van een breed toegankelijk klimtoestel en Vrienden van verpleegtehuis De Tjamme in Beerta voor de aanschaf van een E-rolstoelbus. Allemaal lokale initiatieven waarvoor vele vrijwilligers zich inzetten.

Reservering
Jaarlijks wordt een deel van het resultaat door de Rabobank gereserveerd voor aanvragen uit de regio die bijdragen aan lokale maatschappelijke, sociale en culturele projecten. Het gaat om bijdragen in kennis, netwerk en/of geld aan projecten die vallen binnen onze maatschappelijke thema’s. Onze focus ligt op de: energietransitie, voedseltransitie, versterken van de leefomgeving en een inclusieve samenleving.

Ook een goed initiatief?
Heeft jouw vereniging of stichting een interessant project dat aansluit bij één van onze thema’s? De volgende ronde sluit op 10 juni 2023. Voor de voorwaarden en online aanvragen zie www.rabobank.nl/gl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button