AlgemeenRegionaal nieuws

Bevrijdingsfestival Groningen 2023, een terugblik

- advertentie -

Regionaal – Van vrijheidssoep tot zonneschijn, van de regenboog tot Kraantje Pappie en vooral van een hele goede sfeer tijdens Bevrijdingsfestival Groningen 2023.  Het festival met aandacht voor de bewustwording van het belang van vrijheid, maar ook het festival met alle ruimte om de vrijheid te vieren! Om elf uur werd er samen met 500 mensen uit verschillende asielzoekerscentra een vrijheidssoep gegeten, waarna de dansers van Bad Ad-Daar het publiek opzweepten mee te doen met de Dabke , een Arabische dans.

- advertentie -

Rond de middag stroomde de drafbaan zo zoetjes aan vol, het was genieten van een prima festivalweertje, drie podia en daarnaast activiteiten voor jong en oud. Bands als Steeby & The Betterdays, Sor, Dylamic, Froukje en Seb Zukini zouden hun opwachting maken.

Helaas moest even na drieën ook BF Groningen het besluit nemen vanwege  het naderbij komende onweer het festival stil te leggen. Gelukkig tijdelijk, na flink wat regen kon om even na vijven het festival worden hervat. Even was het spannend…komt het publiek terug? Maar terwijl The Opposites nog aan het soundchecken waren kwam het publiek, gekleed in poncho’s de drafbaan op. Wat een strijders. En wat werd het een feest met The Opposites, Merol, Prins S en de geit, Never been to Berlin en vele anderen.

Om het publiek te bedanken voor hun geduld en loyaliteit had de organisatie onze eigen “Grunneger” Kraantje Pappie bereid gevonden als “extra-allerlaatst” op te treden. De vergunning werd door de gemeente Groningen met plezier verlengd. Wat een daverende afsluiter!

Foto’s : Ina Muntinga

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button