Incidenten

Fotoserie: Brandweer Winschoten valt buiten de prijzen in Friese Workum

- advertentie -

Workum – Afgelopen zaterdag heeft brandweer Winschoten meegedaan aan de 1e ronde gewestelijke wedstrijd in het Friese Workum. Dit is een soort kwart finale in de landelijke competitie. Brandweer Winschoten is tijdens deze vaardigheidstoets als 6e geëindigd. Brandweer Asperen uit Gelderland won de toets en is door naar de tweede ronde gewestelijke wedstrijd.

- advertentie -

Het scenario
Op zaterdag 13 mei kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een bedrijfsbrand op de Keaidyk 14 in Workum. Workum rukt uit met een bezetting van 4 man. Omdat het een serieuze melding is en post Workum met 4 mensen op pad is, heeft de meldkamer direct opgeschaald naar middelbrand.

Zodra de TS4 ter plaatse is, krijgen ze te horen dat de eigenaar (ook een collega van de post) nog boven in het pand aanwezig moet zijn. Daarom zetten zij gelijk in met 1 straal drukluchtschuim en halen het meeste vuur eraf. Daarna haasten zij zich naar boven. Boven aangekomen ontdekken ze een doorslag van de vuurhaard.

Als zij deze willen blussen, stopt de motor van de autospuit ermee. De aanvalsploeg schrik hiervan en daarbij raakt er 1 collega gewond. Hij kan hierdoor niet meer zelfstandig naar buiten komen. Inmiddels ontwikkelt de brand zich verder.

De eigenaar was met de kinderen naar de stad, toen zijn pieper ging. Hij is naar de kazerne gereden, maar was veel te laat. Op de kazerne leest hij zijn pieper en komt dan tot de ontdekking dat de brandmelding van zijn bedrijf afkomstig is.

Daarna rijdt hij naar zijn bedrijf waar hij inmiddels een autospuit en een tankautospuit aantreft. Hij meldt zich bij de bevelvoerder.

Uitslag:
1 * VR-GELDERLAND-ZUID post ASPEREN
2 * VR-GELDERLAND-ZUID postLIENDEN
3 * VNOG post ELBURG –
4 VNOG post LAREN
5 VR-GRONINGEN post OUDE PEKELA
6 VR-GRONINGEN post WINSCHOTEN
7 VR-GRONINGEN post NIEUWE PEKELA
8 VR-GRONINGEN post DELFZIJL

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button