Algemeen

Guldenroede Club No 07 houdt opruimactie bij het stationsgebied

- advertentie -

Winschoten –  Gewapend met grijpertjes en vuilniszakken trok Guldenroede Club No 07 afgelopen maandag door het Stationsgebied van Winschoten. Een omgeving waar nogal eens wat rommeltjes achtergelaten worden.

- advertentie -

Marga Nuus, de voorzitter van Guldenroede, zegt daarover: “Het is zo jammer. Het ontsiert de omgeving en het is zo’n kleine moeite om het goed te doen. Gelukkig komen we geen plastic flesjes meer tegen dankzij het statiegeld. Dat werkt wel. De blikjes zullen nu ook gauw wel minder worden. Ik zeg maar zo; wat je mee kunt nemen en opeten of drinken, kun je ook weer mee terugnemen. En die paar druppels die er nog inzitten zijn er zo uit als je het op de kop houdt. Geen smoesjes dus!”

De Guldenroede Club is hier in Winschoten en omgeving sinds 31 januari een nieuw onderdeel van de I.O.O.F. de Odd Fellows. Om de 14 dagen komen de leden bij elkaar.  Het organiseren van korte acties om bij te dragen in de maatschappij hoort tot de doelen waaraan ze willen werken. En dit is er eentje van.

“Onze leden zijn heel divers,” zegt de preses van de Guldenroede. “Een deel heeft een baan waar ze druk mee zijn en een ander deel is op diverse fronten als vrijwilliger actief. Dat kan zijn onder andere bij  de voedselbank, Het Leger des Heils, Alfabetisering, Vluchtelingenhulp, Stichting Leergeld enzovoort. Maar een ding staat vast; we ondersteunen elkaar, leren van elkaar, hebben ook veel plezier en doen leuke dingen. En zwerfvuil ruimen is, ook al zou dat niet nodig moeten zijn, ook een leuk ding. Wij kijken straks met tevredenheid naar een opgeruimde omgeving en het was weer een leuke actie.”

Meer weten: bel even met Marga: 06-10395715.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button