Sport

Maar liefst 320 basisschool kinderen doen mee aan het Korwi schoolkorfbaltoernooi

- advertentie -

Winschoten – Maar liefst 320 kinderen van basisscholen uit Winschoten doen mee aan het schoolkorfbaltoernooi dat op 26 mei op het Korwi korfbalveld aan de 8e laan van Sint Vitusholt wordt gehouden. Groepen 3 en 4 beginnen ’s morgens van 09:00 tot 11:30 uur en de groepen 5 en 6 gaan ’s middags verder van 13:00 tot 15:00 uur. De volgende basisscholen doen mee aan dit groots opgezette korfbaltoernooi: Mon Sinaï, Maranatha, de Noordkaap, de Uilenburcht en de Sint Vitusschool. Enkele vrijwilligers van de Winschoter Korfbalclub Korwi vertellen hoe leuk korfbal is.

- advertentie -

In 1978 opgericht
Lonneke Vierstra: “Het is jammer dat korfbal in Winschoten nog niet erg bekend is, terwijl de club al in 1978 is opgericht. Wij hebben slechts 60 leden en dat is ook de reden dat wij dit scholentoernooi organiseren. De interesse moet gewekt worden bij de kinderen en wij hopen dan ook van harte dat er kinderen zijn die zich aansluiten bij onze vereniging.”

Nicole Koeleman: “Ik ben in 2010 in Winschoten komen wonen en heb mij gelijk aangesloten bij deze korfbalvereniging. In Zoetermeer waar wij eerst hebben gewoond, speelde ik ook korfbal. Wat ik het mooie aan korfbal vind zijn de gemengde teams. En het is voor de tweede keer dat wij dit toernooi organiseren. Vorig jaar waren het de groepen 7 en 8 met zo’n 100 deelnemers en ook toen was het een groot succes. Nu willen wij het wat breder aanpakken en de jongste basisschool kinderen leren hoe leuk korfbal werkelijk is.”

Het korfbalveld is groter dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Ze gingen uit van het lengte van 150 meter, maar het is ruim 200 meter. En daar kunnen ze 8 kleine speelvelden op aanleggen en 3 grote velden. Compleet met veldverlichting kan er ook ’s avonds getraind worden. En een gezellige kantine maakt het geheel compleet.

Spelen in de open lucht veel leuker
De voorjaars- en zomermaanden wordt er getraind en gespeeld op dit terrein en in de wintermaanden naar de sporthal aan de Stikkerlaan. Maar het spelen in de open lucht vindt elke speler veel leuker. Ondanks dat het een kleine vereniging is, is elk lid wel heel trouw. Bijna iedereen komt kijken bij wedstrijden en ook op trainingen is er een vaste schare aan leden die een bezoek brengt aan ‘zijn’ club. De jongste leden van de club zijn de ‘E-tjes’ die spelen op de zaterdag en hebben een leeftijd van 8 tot 11 jaar.

Er komt nog een nieuwe lichting aan van nog jongere kinderen van 4 tot en met 6 jaar en die gaan na de zomer ook wedstrijden spelen. En dan is er nog een groep van de allerkleinsten van 2 ½ tot 4 en dat gaat geweldig. “Deze zijn zo leuk” zegt Nicole Koeleman. Deze kinderen spelen op de woensdagmiddag lekker 3 kwartier met een bal en een korf heerlijk bezig. “Puur balplezier”.

- advertentie -

Meer willen weten over korfbal in Winschoten kijk op hun website www.korwi.nl

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button