Gemeente

Gemeenten gaan weg in Carel Coenraadpolder herstellen

- advertentie -

Carel Coenraadpolder – De gemeenten Eemsdelta en Oldambt gaan na de bouwvakantie gezamenlijk aan de slag met het herstel van de Carel Coenraadpolder. Hiervoor maken ze gebruik van een duurzame en innovatieve methode.

- advertentie -

De weg in de Carel Coenraadpolder is vorig jaar zomer zwaar beschadigd door het af en aan rijden van circa 70 vrachtwagens per dag naar de Dollarddijk. Om de Dollarddijk op een duurzame manier te verstevigen werd voor de aanleg van het proefproject Brede Groene Dijk tot klei gerijpt slib uit het Eems-Dollard gebied, vanaf de Kleirijperij aan de Valgenweg in Delfzijl naar de Dollardijk gereden. Het verstevigingsproject van waterschap Hunze en Aa’s is geslaagd. Helaas werd hierdoor de Carel Coenraadpolder zodanig beschadigd dat er alleen maar bestemmingsverkeer mag komen.

De betrokken partijen, waaronder de provincie, het waterschap en de gemeente Eemsdelta en de gemeente Oldambt, hebben besloten om de weg weer op te laten knappen onder regie van de twee gemeenten.

Innovatie methode
In plaats van het herstellen van de Carel Coenraadpolder naar de oude situatie is door de gemeenten Eemsdelta en Oldambt in gezamenlijk overleg besloten om groot onderhoud aan de weg uit te voeren door een innovatieve methode, een reconstructie met cementbitumenstabilisatie, toe te passen.

Voordeel van deze methode is onder andere dat de levensduur van de weg wordt vergroot waardoor de weg circa 20 jaar langer mee kan. Daarbij is de uitvoeringsduur aanzienlijk korter doordat de weg na een paar dagen al weer toegankelijk is voor het bestemmingsverkeer. Maar bovenal is deze methode duurzaam omdat de bestaande verharding wordt hergebruikt en er hierdoor minder transporten van aan- en afvoer van materialen en grondstoffen nodig zijn.

In najaar gereed
Aan aannemer Boskalis Nederland B.V. is de opdracht verstrekt om de weg direct na de bouwvakvakantie te herstellen. Zodanig dat de weg weer toekomstbestendig is en al het verkeer weer aankan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button