Sport

Marten Luiten voor de 12e keer Nederlands Kampioen

- advertentie -

Ermelo/ Winschoten Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen dressuur outdoor in Ermelo, reed de Winschoter student Bedrijfskunde Marten Luiten (21 jaar) met zijn paard Fynona weer de sterren van de hemel. Het resultaat, Nederlands Kampioen. En ook al is het inmiddels zijn twaalfde titel, hij raakt er nooit aan gewend.

- advertentie -

Het KNHS-talent van het jaar 2021 en 2022, stond na de eerste dag (75.342%) bovenaan. Zijn doel om zijn NK-titel van 2022 te verdedigen kwam nu echt dichtbij. De tweede dag tijdens de kür lieten Marten en Fynona er geen twijfel over bestaan; met een top score van 78.158% (153.500 totaal) werden ze weer overtuigend eerste. Ze hielden hiermee de geduchte concurrentes Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido (150.768) en Zoë Kuintjes met Cupido (147.186) achter zich.

Ondanks zijn prachtige prestaties, blijft Marten altijd nuchter en kritisch. Altijd kijkt hij, naast de goede punten, ook zeker naar de punten waar hij kan verbeteren. En omdat hij nog geen 25 is, blijft hij voorlopig uitkomen in deze klasse en wacht met de overstap naar de allerhoogste klasse, de Grand Prix. Donderdag had Marten met zijn jonge paard Killer gereden in de lichte tour en werd daarmee in de kleine finale eerste.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button