Algemeen

Stemweek Lutje Moevie!

- advertentie -

Groningen – Weet je het nog? Groninger Dorpen organiseert de Lutje Moevie Awoard. Op zaterdag 17 juni wordt de winnende dorpsfilm bekendgemaakt.

- advertentie -

Naast de eeuwige roem ontvangt de winnaar van de Lutje Moevie Awoard ook een geldbedrag van duizend euro, vrij te besteden voor en door het eigen dorp. De awoard en het geldbedrag worden in het winnende dorp uitgereikt door Tjeerd van Dekken, gedeputeerde Provincie Groningen. Tijdens de prijsuitreiking wordt ook de nieuwe website en huisstijl van Groninger Dorpen gelanceerd.

Eerst de vakjury
De vele ingezonden filmpjes zijn inmiddels beoordeeld door een vakjury. Tijdens de hele maand mei heeft het radioprogramma Hallo Groningen van RTV Noord de acht meest veelbelovende dorpen uitgelicht. Op locatie in de hele provincie hebben de kanshebbers hun ingezonden film in het radioprogramma toegelicht en zichzelf nog eens extra gepresenteerd.

De vakjury bestaat uit: Fieke Gosselaar (Centrum Groninger Taal en Cultuur), Sanne Meijer (timmert onder andere aan de weg met haar Grunneger toentje), Wiebe Klijnstra (RTV Noord), Rutger Middendorp (communicatie specialist) en Hielke Westra (Groninger Dorpen).

Nu de stem van het Groninger publiek
Vanaf 1 juni tot en met 8 juni (12.00 uur) kan er gestemd worden door het publiek; de inwoners van Groningen. Bekijk de Lutje Moevies van Oostwold (Westerkwartier), Vierhuizen, Baflo, Termunten en Termunterzijl, Nieuw Scheemda ’t Waar, Losdorp, Visvliet en Zuidwending op onze eigen YouTube kanaal en breng je stem uit via de website van Groninger Dorpen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button