Sport

Jubileumfeest SC Scheemda groots gevierd met wedstrijd tegen FC de Rebellen

- advertentie -

Scheemda – Hoe vaak krijg je als speler van SC Scheemda nou de kans om tegen voormalig Eredivisie-spelers en ex-internationals te spelen? Waarschijnlijk niet heel vaak en daarom was de wedstrijd die SC Scheemda zaterdag speelde één om nooit te vergeten.

- advertentie -

De club vierde dit weekend haar 25-jarig jubileum en dat werd opgeluisterd met een wedstrijd tegen FC de Rebellen, een selectie van oud-profs, met als grote blikvanger oud-international Andy van der Meijde.

Hij speelde in de Champions League, werd kampioen met Ajax en speelde zijn wedstrijden voor Inter in het wereldberoemde stadion San Siro in Milaan. Zaterdagavond was het decor iets minder indrukwekkend, al was de publieke belangstelling in Scheemda wel behoorlijk groot. Bezoekers waren massaal op de wedstrijd afgekomen om behalve van der Meijde ook andere voormalige Eredivisie-spelers als Ricky van den Bergh, Joey van den Berg, Romano Denneboom en Andwele Slory te zien spelen. Ook fans van FC Groningen zagen meerdere oude bekenden in actie, zoals Yuri Cornelisse, Regilio Vrede en Leonardo dos Santos.

Zij speelden tegen een gemengd team van huidige en voormalige SC Scheemda-spelers, onder leiding van voormalig topscheidsrechter Dick Jol. FC de Rebellen werd gecoacht door Gertjan Verbeek en Paul Bosvelt. Tijdens de wedstrijd deden de Rebellen hun naam aanvankelijk geen eer aan. Een tam begin van de gasten zorgde voor een snelle 2-0 voorsprong voor de thuisploeg door doelpunten van Dominiek Steeman en Patrick Koers.

Daarna besloten de oud-profs om even een tandje bij te schakelen en dat leidde tot twee goals van Randy Wolters en Ricky van den Bergh, waarmee de stand weer in evenwicht was. Een treffer van Romano Denneboom zorgde zelfs voor een 2-3 voorsprong voor FC de Rebellen. Maar een nederlaag in de jubileumwedstrijd, dat lieten de mannen en vrouwen van SC Scheemda niet gebeuren. Marvin Ab zorgde ervoor dat beide ploegen met een 3-3 eindstand van het veld gingen. Maar die uitslag was eigenlijk helemaal niet belangrijk. Samen het jubileumfeest vieren, daar ging het om.

En dat gebeurde dan ook massaal, na afloop van de wedstrijd in de feesttent. Terwijl de Scheemder jeugd de handtekeningen van de Rebellen aan het verzamelen was, toog de rest van het publiek naar de tent waar vele herinneringen werden opgehaald aan 25 jaar SC Scheemda. Met muziek van DJ Galaga en DJ Fasto ging het feest vervolgens nog tot in de late uurtjes door. Sportpark d’Oosterd mag dan geen San Siro zijn, zo’n derde helft als in Scheemda zullen ze in Milaan niet hebben.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button