Cultuur

Eindexamententoonstelling van jubilerend Academie Minerva in De Toekomst

- advertentie -

Scheemda – Voor de tweede keer presenteren 140 afgestudeerde kunstenaars, vormgevers en docenten van de bachelor- en masteropleidingen van Academie Minerva (Hanzehogeschool Groningen) hun werk in voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda. Van 17 t/m 22 juni is de historische fabriek het decor van een omvangrijke tentoonstelling en een rijk randprogramma. 

- advertentie -

Programma
Een speciale editie, want dit jaar is tevens het jubileumjaar van de Academie, die 225 jaar geleden werd opgericht als Academie in de Teken- Bouw- en Zeevaartkunde. Naast de publieke opening op 17 juni om 14:00 uur door Burgemeester Oldambt Cora-Yfke Sikkema, zijn er prijsuitreikingen, foodtrucks, performances en live muziek van onder andere studenten van Minerva Academie voor Popcultuur. In de Minerva Shop in de Machinekamer wordt het werk van studenten verkocht.

Ook het werk van 26 masterstudenten van het Frank Mohr Institute is in de fabriek te zien. Met deze tentoonstelling sluiten de masters Painting, MADtech en iRAP hun tweejarige onderzoek af door hun eindexamenwerken te presenteren aan het publiek. 

Scheemda
Academie Minerva verbindt zich aan de maatschappelijke thema’s die spelen in de stad en de regio. Deze tentoonstelling biedt de kans om actief op zoek te gaan naar die verbinding door haar onderwijs met organisaties in de regio samen te brengen. Zo worden er workshops georganiseerd voor leerlingen van het Dollard College en vindt er een panelgesprek plaats over artistieke impact in de regio.

Prijsuitreikingen
Op zaterdag 17 juni worden traditiegetrouw de drie Academie Minerva Awards uitgereikt: de Minerva Award for Fine Art, de Minerva Award for Design en de Kunsteducatieprijs. Later in de week worden ook de winnaars van de Researchprijs, het Reisma van den Burg Stipendium en de nieuwe UMCG Thomassen á Thuessink Jonge Makers Aankoopprijs bekend gemaakt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button