Cultuur

Kunst aan de rand van Nederland

- advertentie -

Oldambt – Kunst aan de Rand van Nederland is een podium voor kunstenaars en werd opgericht in 2006, met als doel om kunstliefhebbers in contact te brengen met kunstenaars die hun atelier hebben in de grensstreek met Noord Duitsland. Dit door het houden van atelierroutes en tentoonstellingen. Ook dit jaar organiseert Kunst aan de rand van Nederland weer talrijke activiteiten.

- advertentie -

Exposities
Er zijn diverse tentoonstellingen, dit jaar op uitnodiging van de stad Leer in verband met het 200 jarig bestaan dat gedurende het jaar 2023 wordt gevierd.
Plaats: de Leeraner Salon (Ratskeller onder het raadhuis, Rathausstrasse 1).
Van 9 juni t/m 23 juli een groepstentoonstelling van 20 kunstenaars;
Van 28 juli t/m 27 augustus 5 kunstenaarsparen die deel uit maken van ons collectief;
Van 8 t/m 24 september een overzichtstentoonstelling van deelnemende kunstenaars aan de atelierroute.
U bent welkom elke vrijdag, zaterdag en zondag in genoemde periodes van 13.00 – 17.00 uur. Enkele kunstenaars zijn dan aanwezig.

Vooraankondiging Atelierroute
Deze vindt plaats op zaterdag en zondag 16 en 17 en 23 en 24 september van 13 – 17 uur. Er nemen aan deze kunstroute weer vele kunstenaars deel. Wie en wanneer wordt begin juli bekend gemaakt. We beloven een diversiteit aan kunstuitingen, stijlen en toegepaste materialen. Onderweg van het ene naar het andere atelier kunt u genieten van het weidse en afwisselende landschap in het grensgebied.

Informatie over de deelnemende kunstenaars, locaties, route en foto’s van het zeer gevarieerde werk vindt u op www.kunstaanderandvannederland.nl en in de folders die verspreid worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button