Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Volop zomers weekend op komst

- advertentie -

Landelijk – Na een wisselvallig donderdag met vooral in het zuidoosten plaatselijk flink wat regen keert het stabiele zomerweer dit weekend weer terug. Zaterdag wordt het zomers warm met 25 tot 28 graden. Zondag wordt het zelfs 28 tot 32 graden. Op beide weekenddagen is het de zon die het weerbeeld domineert.

- advertentie -

Deze ochtend is er veel ruimte voor de zon, later komen enkele stapelwolken voor, maar het blijft overal droog. De zomerse temperaturen keren weer terug. Landinwaarts wordt het 25 of 26 graden.

Volop zomerse taferelen

Zaterdag is het schitterend weer om er op uit te gaan. Er is veel ruimte voor de zon, maar er komen ook enkele stapelwolken voor. In het oosten kan een enkele stapelwolk uitgroeien tot een plaatselijke bui, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het gewoon droog en vrij zonnig. Het wordt 25 graden in de kustprovincies tot lokaal 28 graden in het zuidoosten.

Zondag tropisch heet

Op de tweede dag van het weekend wordt het op uitgebreide schaal tropisch warm in het land. In het zuidoosten kan het zelfs ruim 32 graden worden. Ook in de kustprovincies is het volop zomers met 28 tot 30 graden. Het is hierbij zonovergoten en daarmee is het heerlijk weer om op het strand te liggen.

Hoge zonkracht

Insmeren is dit weekend zeker aan te raden. De zon schijnt dit weekend flink en in heel het land is de zon sterk met zonkracht 7 en in het zuiden zelfs een zonkracht 8. Een onbeschermde huid kan dan al binnen 10-15 minuten verbranden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button