Economie

Hako-Scheemda al jarenlang adres voor tuinparkmachines

- advertentie -

Scheemda – In Scheemda aan de Energieweg 3 op industrieterrein Eextahaven, is al bijna 20 jaar het bedrijf Hako-Scheemda gevestigd. Voor OldambtNu.nl tijd om eens een kijkje te nemen bij dit bedrijf.

- advertentie -

Eigenaar Yme Koopmans komt van oorsprong van de boerderij in de Flevopolder af. “Op een gegeven moment moesten we de keuze gaan maken, doorgaan met gemengd bedrijf in de tuinbouw en vee, of stoppen. En toen de keuze gemaakt de boerderij te verkopen, mijn vader ging door met wat dieren en ik ging op de vrachtwagen.” Na heel wat jaren als nationaal en internationaal chauffeur, kwam Yme in aanraking met onderhoud van hout- en metaalmachines en streek uiteindelijk in 2004 in Scheemda neer.

Opstarten Hako-Scheemda
Al snel werd er in het eerste jaar, onderhoud aan grasmaaiers toegevoegd. In het eerste jaar had Yme 3 maaiers verkocht, maar het tweede jaar was de inzet volledig op de grasmaaiers en werd er nog gewerkt als zzp’er op de kraan. In 2010 werd de werkplaats vergroot en was de hefbrug tot 2 ton een belangrijk onderdeel van de werkplaats.

(lees verder onder de foto)

Veel hoveniers wisten inmiddels al de weg naar Hako-Scheemda te vinden, dus stopte het werk als zzp’er. In 2017 kwam Flip Knapper in de zaak erbij, omdat het best wel druk werd. Als salesmanager gaat hij vaak op pad, maar als het druk is in de werkplaats, helpt hij daar ook een handje mee.

- advertentie -

Maaiers van groot tot klein
Hako-Scheemda kocht er een tweede brug bij, waarmee bijvoorbeeld shovels van 4 ton onderhoud kunnen krijgen. Vanwege de verkoop, reparatie en onderhoud van shovels en rupskranen tot 9 ton en het feit dat Yme en Flip een mooi netwerk hebben, zijn meerdere gemeentes, sloopbedrijven, groenvoorziening en grondverzet bedrijven inmiddels ook vaste klanten.

- advertentie - 

(lees verder onder de foto)

“Maar we vergeten de particulieren zeker niet. Naast verkoop, werken we aan alle gangbare merken voor reparatie en onderhoud. Mensen investeren in de betere merkmachines voor hun tuin en die worden dan ook elk jaar bij ons gebracht.” zegt Yme.

Voor informatie: www.hako-scheemda.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button