Algemeen

Potjes check in Finsterwolde blijkt zeer succesvol

- advertentie -

Finsterwolde – Er bestaan veel regelingen en toeslagen om je inkomen te verhogen. Maar lang niet iedereen kent of gebruikt alle mogelijkheden. Daarom vond afgelopen woensdag in Finsterwolde een potjes check plaats.

- advertentie -

Woensdag zaten er vrijwilligers klaar in partycentrum Finnewold om samen met de inwoners te kijken of men nog ergens geld laat liggen. Maar liefst bijna 50 inwoners gaven aan de oproep gehoor. Ongeveer de helft van hen bleek nog recht op geld te hebben, waarvan ze niet op de hoogte waren.

De potjes check werd georganiseerd door Samen erop vooruit, een landelijk samenwerkingsverband van verschillende organisaties zoals STAP, Humanitas en SchuldHulpMaatje. Zij zetten hun vrijwilligers in. Samen erop vooruit wijst mensen de weg naar de juiste hulp.

Dorpsbelangen Finsterwolde zorgde voor de verspreiding van posters en flyers, waardoor in korte tijd veel mensen konden worden bereikt. Henriëtte Sabajo-Hagg, voorzitter Dorpsbelangen Finsterwolde: “Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geholpen zijn. Zij krijgen nu het geld waar ze recht op hebben, maar niets van wisten. In andere dorpen zou ook zo’n potjes check plaats moeten vinden!”

De deelnemers namen hun inkomensgegevens mee. En na een gesprekje van ongeveer 15 minuten gingen ze weer naar huis met tips waar ze nog geld laten liggen en een tasje gevuld met informatie over hulp bij geldzorgen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button