Cultuur

Foodfestival CBS De Lichtboei in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Op woensdag 28 juni vindt het eerste foodfestival van Christelijke Basisschool de Lichtboei in Oostwold, gemeente Oldambt, plaats. In de afgelopen weken hebben veel lessen van de leerlingen in het teken gestaan van Jong leren eten. Deze weken sluiten ze af met het foodfestival waarvoor ouders, verzorgers en andere belangstellenden zijn uitgenodigd.

- advertentie -

Het ministerie van landbouw, natuur en voedselkwaliteit vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking komen met gezonde voeding. Zodat zij gezonde en duurzame keuzes leren maken. Hiervoor is onder andere mijngezondeschool.nl opgericht. Onderdeel hiervan is de stimuleringsbijdrage jong leren eten 2022-2023. Deze bijdrage is toegekend aan de Lichtboei.

Drie enthousiaste moeders zijn hiermee aan de slag gegaan en hebben er voor gezorgd dat alle leerlingen een uitdagend programma hebben omtrent gezonde voeding. Een van deze ouders, Marjon Koers:“We hebben gezorgd dat de bovenbouw een kookworkshop heeft gehad,  groep 3 gaat nog naar de markt om te ontdekken wat je daar kan kopen en de overige groepen zijn naar educatieboerderij De Nieuwlandse Akker in Midwolda geweest.

Als afsluiter van de themaweek Jong Leren eten zal er een heus foodfestival plaatsvinden waar elke klas  eigen gemaakt eten en drinken aan de man zal brengen. Elke bezoeker kan, na opgave, voor 1 euro een stempelkaart kopen. Hiermee kunnen 8 verschillende versnaperingen gekocht worden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button