Economie

Paviljoen Flonk aan Oldambtmeer scoort hoog Terras Top 100

- advertentie -

Finsterwolde – Paviljoen Flonk in Finsterwolde is de hoogste notering uit de provincie Groningen. Het restaurant aan het rand van het Oldambtmeer is op de 17de plaats geëindigd in de Terras Top 100.  De lijst is een initiatief van horecavakblad Misset Horeca. Ze kwamen met het onderstaande rapport:

- advertentie -

Paviljoen Flonk is een nieuw restaurant nabij Blauwestad gelegen aan het Oldambtmeer in Finsterwolde. En bij het debuut in deze lijst schopt Flonk het direct tot beste van de provincie Groningen, een prestatie van formaat!

Het paviljoen is een antracietgrijze kubus die doet denken aan een zeecontainer, met strakke belettering en aan de waterzijde een glazen pui met daarvoor het terras. Op dat ruim ingerichte terras meubilair van zwart staal en hout, op het naastgelegen grasveld staan lichtgrijze diepe stoelen. Alles oogt nieuw en strak.

Medewerkers zijn scherp en zien het direct als nieuwe gasten arriveren. Ook kennen ze de kaart: omschrijvingen van wijnen en tapbieren worden zo uit de mouw geschud. Vervolgens komt het bestelde vlot en correct op tafel. Ondanks de glazen windschermen waait er nog wel eens een menukaart van tafel, maar die wordt dan snel opgeraapt, gepoetst en weer op zijn plek gelegd.

Conclusie van de jury: ‘Flonk is een onbekende parel in Blauwestad. De eigenaren zijn er heel goed in geslaagd om samenhang te creëren tussen het gezellige terras en de natuurlijke omgeving.’

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button