Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Brandweer Winschoten beleeft een geslaagde open dag

- advertentie -

Winschoten – De open dag van brandweer Winschoten heeft het afgelopen weekend enkele duizenden bezoekers getrokken. De open dag is daarmee een succes geworden. Geïnteresseerden konden tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij de kazerne aan de Molenweg.

- advertentie -

Bezoekers konden kennismaken met de hulpdiensten. Er werd voorlichting gegeven, brandweerwagens waren te bekijken en er werden demonstraties gegeven. Eén van de demonstraties bestond uit een ongeluk met twee auto’s. Het publiek kreeg te zien hoe je met redgereedschap beknelde personen kunt bevrijden uit een voertuig. De politie en de ambulancedienst kwamen ook nog aan bod.

Naast de brandweer kon je kennis maken met Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten (SOB, Douane, Rijkswaterstaat, Rode Kruis, Handhaving en veel meer! Met slagroom op de taart kwam ook de traumahelikopter naar de open dag waar men vervolgens van dichtbij de helikopter mocht bekijken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button