Economie

Spar Nicolai in Winschoten ontvangt het Super Supermarkt Keurmerk

- advertentie -

Winschoten – Spar Nicolai in Winschoten is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemers Sven en Vera Nicolai ontvingen het keurmerk op 14 juli in aanwezigheid van Erich Wünker, wethouder gemeente Oldambt.

- advertentie -

Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Lokaal en duurzaam ondernemen
Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemers Nicolai en hun medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek.

Deze enthousiaste ondernemers zijn o.a. gecertificeerd door hun grote inzet op de thema’s lokale betrokkenheid en lokaal Vers Assortiment. De ondernemers zijn aangesloten bij het wijkplatform en sponsoren dit ook. Dit illustreert goed hoe zij hun supermarkt als schakel in de wijk zien. Het wijkplatform organiseert regelmatig de ‘Wijkresto’ voor mensen en om voedselverspilling tegen te gaan doneert SPAR Nicolai regelmatig producten. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordelingscriteria
Spar Nicolai in Winschoten is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie, en slimme logistiek.

Bram de Jong, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, reikte het keurmerk uit. Hij benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is.

Ondernemer Sven Nicolai is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: “Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. Ik vind het belangrijk om als zelfstandig supermarktondernemer een maatschappelijke bijdrage te leveren. Graag draag ik mijn steentje bij aan een fijne buurt en inclusief werkgeverschap. Daarnaast ben ik vanuit mijn winkel bezig met de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, waar we met elkaar voor staan. Waar mogelijk zijn energiebesparende maatregelen al doorgevoerd en ik zet mij in om voedselverspilling zo veel mogelijk tegen te gaan”, aldus Nicolai.

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met Spar Nicolai in Winschoten hebben ruim 260 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button