Cultuur

Zeegezichten te zien in de bibliotheek van Nel de Mol

- advertentie -

Winschoten – In de bibliotheek in de Klinker is er tot en met september een schilderijententoonstelling te zien met allerlei zeegezichten van Nel de Mol.

- advertentie -

“Mijn inspiratie haal ik uit de natuur door er lange wandelingen in te maken, met een grote voorliefde voor de kust. Ik kan er mijn hoofd lekker leeg laten waaien en weer opladen met inspiratie voor nieuwe, creatieve ideeën.

De liefde voor de zee heb ik in mijn genen meegekregen van mijn ouders. Mijn moeder kwam uit Katwijk aan zee en ik heb ruim 20 jaar een caravan gehad op Schouwen, mijn Juttershut. Tijdens mijn reizen zoek ik altijd het water op.

Acrylverf
Met mijn schilderijen deel ik de prachtige uitzichten van de natuur. Bij het inlijsten maak ik soms gebruik van oud hout en verwerk ik gejutte materialen. Ik werk graag met acrylverf. Mijn stijl is figuratief en impressionistisch.

Tekenen en creëren doe ik al mijn hele leven. Tijdens mijn collegejaren heb ik alle facetten van het tekenvak geleerd en later op de vrije academie heb ik diverse verdiepingscursussen gevolgd. Sinds 2007 heb ik zelf lesgegeven in mijn atelier aan huis en op locatie.

De laatste jaren ben ik het liefst aan het schilderen. Ik vind het leuk om zelf uit te zoeken wat ik met verschillende materialen allemaal kan doen en ik ben altijd op zoek naar boeiende composities om op mijn ‘eigenwijze’ manier vorm te geven.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button