Sport

Derde EK medaille voor Marten Luiten

- advertentie -

Winschoten / Pilisjászfalu – De laatste dag van het EK dressuur in Hongarije leverde Marten Luiten een bronzen medaille op voor de kür op muziek. En daarmee komt hij dus met drie EK medailles weer naar huis.

- advertentie -

18 deelnemers bij de U25 mochten op de laatste dag van het EK hun kür op muziek rijden. Van elk land konden er maximaal drie deelnemers starten. Bij dit onderdeel wordt naast de technische kant van het rijden, ook meegewogen hoe de choreografie en muziek bij het geheel past. Marten reed met Fynona een fijne proef en met 78.510% evenaarden ze net niet hun PB, maar behaalden wel de bronzen medaille. Marten moest twee Duitse amazones voor laten gaan, Felicitas Hendricks met 79.105% en Helen Erbe met 80.410%. Marten zijn teamgenotes Thalia Rockx en Zoë Kuintjes werden 7e en 8e.

Met deze prestaties laten Marten en Fynona zien, dat ze in de U25 klasse ook weer bij de top van Europa behoren.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button