Incidenten

Brandweer Scheemda oefent op Zorgboerderij Vossenburght

- advertentie -

Scheemda/ Winschoten – Na maanden van voorbereiding en overleg tussen brandweer Scheemda en een medewerker van de zorgboerderij was het afgelopen dinsdag zo ver. De brandweerlieden en de medewerkers zijn een oefening gaan houden bij de Zorgboerderij Vossenburght aan het Noordereinde in Winschoten.

- advertentie -

De oefening ging als volgt. Er kwam rook uit de zadelkamer, het brandalarm ging af en de medewerkers zijn direct gaan ontruimen. Iedereen ging naar de verzamellocatie bij de paardrijbak op het buitenterrein. Ook de honden en katten zijn door de bewoners mee naar buiten genomen. Zo waren alle dieren van de bewoners en van de eigenaar, die ook op terrein wonen, veilig.

Kortsluiting
Iets later arriveerde de brandweer met sirene en zwaailicht. Het scenario van de brandweer was dat er brand was ontstaan in een afgesloten ruimte, waarbij ook 1 persoon vermist was geraakt. De brand was ontstaan door kortsluiting in de wasmachine. De rookmachine zorgde ervoor dat rook in de stallen, zadelkamer en in de bewonersgang kwam.

Diverse lichtslangen zorgden voor de rode kleur en door de warmtelamp kon de hittebron worden gevonden. Ook was er een geluid van knapperend vuur te horen. De brandweer heeft gehele situatie geschetst met een krijttekening op de grond, waarna ze met volledige uitrusting het pand zijn binnen gegaan. Tijdens de oefening werd ook gebruik gemaakt van een eigen brandput op het terrein (Een brandput zorgt ervoor dat er voldoende bluswater is wanneer er brand uitbreekt. red.)

Uitleg
Nadat de brand was geblust en de oefening was opgeruimd kregen de bewoners uitleg over de brandweer. Na de oefening heeft de brandweer uitleg gekregen en  geoefend hoe om te gaan met paarden en bijvoorbeeld hoe je een halster om moet doen.

Al met al was het een geslaagde oefening die zowel voor de brandweer als ons als zorgboerderij zeer succesvol is ervaren.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button