Incidenten

Rijbewijs ingevorderd van bestuurder 40 km/u auto

- advertentie -

Nieuw Beerta – Afgelopen zaterdag zagen agenten van team verkeer een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid) met een constructiesnelheid van 40 km/u rijden over de Langeweg in Nieuw Beerta. “Al gauw bleek ons dat de MMBS niet voldeed aan de technische eisen.” schrijft de politie op hun Instagram pagina.

- advertentie -

“De 18-jarige bestuurder uit de gemeente Westerwolde had wat haast en besloot flink gas te geven. Ook al reed hij op een weg met een toegestane maximum snelheid van 60 km/u, de MMBS zou niet harder kunnen en mogen dan 40 km/u. Van de bestuurder werd echter een snelheid gemeten van 132 km/u, na correctie een snelheidsovertreding van 88 km/u.” aldus de politie.

Rijbewijs ingevorderd
Van de bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, tevens kan hij een uitnodiging van het CBR verwachten en is de MMBS voorzien van een WOK.

De MMBS zal dus worden gekeurd door de RDW, voor deze de openbare weg weer op mag.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button