Op stap

Open dagen museumboerderij Hermans Dijkstra

- advertentie -

Midwolda – Maar liefst vier “open dagen” werden er georganiseerd in de monumentale boerderij “Hermans Dijkstra”in Midwolda. Te weten op zaterdag 5 en 12 augustus 11.00 – 16.00 uur en donderdag 3 en 10 augustus.

- advertentie -

In de in Zwitserse chaletstijl gebouwde boerderij uit het jaar 1858 zijn de Jugendstil kenmerken goed bewaard gebleven. De schuur is enkele jaren later gebouwd. Rond de boerderij ligt een prachtige Engelse landschapstuin met een vijver en mooie wandelpaden.

De laatste bewoner, Pieter Reint Hermans Dijkstra overleed in 1994. Hij had voor zijn overlijden de stichting “Hermans Dijkstra” opgericht om zo de boerderij voor het dorp te behouden. Sinds 1996 is het een rijksmonument.

Momenteel is de boerderij deels ingericht als museum, deels rust er een horecabestemming op. Het is een gewilde trouwlocatie.

Tijdens de open dagen waren er tal van vrijwilligers in historische kledij aan het werk. De “meiden” die de was deden zoals in vroeger tijden of het koper poetsten, de knecht die in de stal aan het werk was, kinderen die speelden met speelgoed van vroeger maar ook de boer die zich, gestoken in zijn nette pak door de dienstmeid van een kopje thee liet voorzien.

Bezoekers konden de kamers, de stallen en ook de kelder bezichtigen, waar de voorraad weckpotten en de opslag van appels voor de winter was uitgestald, evenals een bijzondere collectie Keulse potten.

- advertentie -

Heb je de open dagen gemist? Ook op 9 september a.s. is de boerderij te bezichtigen tijdens de landelijke Monumentendag. Boeren, boerinnen, meiden en knechten brengen die dag het boerenbestaan tot leven!

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button