Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Lezing levenstestament in bibliotheek Winschoten op 14 september

- advertentie -

Winschoten – Donderdagmiddag 14 september van 13.30 tot 15.00 uur geeft Notaris Kruize vanuit Notariaat Winschoten Kruize Rolfers een interessante lezing over het levenstestament. In een levenstestament leg je vast wie de financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als je dit zelf niet meer kunt. Iedereen is van harte welkom.

- advertentie -

Het kan ook u gebeuren: op een bepaald moment kunt u niet meer uw eigen beslissingen nemen. Dat kan geleidelijk gaan, bijvoorbeeld bij dementie. Maar het kan ook plotseling gebeuren, bijvoorbeeld als u een verkeersongeluk krijgt. Wie neemt er dan beslissingen voor u? Een notaris kan helpen om dit samen met u te regelen in een levenstestament (volmacht). In een levenstestament wijst u iemand aan die namens u beslissingen kan nemen als u dat zelf niet meer kunt. Dat gaat om financiële en persoonlijke zaken en ook medische zaken kunnen onderdeel zijn van het levenstestament.

Bent u niet wilsbekwaam en er is geen levenstestament dan krijgt u met de kantonrechter te maken. Er wordt dan een bewindvoerder door de kantonrechter benoemd die verantwoordelijk is voor uw financiële zaken. Voor medische en persoonlijke zaken wordt uw naaste familie aangesproken of zal de kantonrechter een mentor aanwijzen. Met een levenstestament houdt u zelf de regie en worden zaken volgens uw wensen geregeld.

De gratis lezing is voor iedereen toegankelijk, lid of geen lid van de bibliotheek. Aanmelden kan via onze website biblionetgroningen.nl/agenda of bij het infopunt van de bibliotheek. De lezing vindt plaats in het Theatercafé van De Klinker, op de begane grond.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button