Kort nieuws

Spreekuur informatiepunt digitale overheid open in de zomer

- advertentie -

Winschoten – Ook tijdens de zomermaanden en daarna biedt Bibliotheek Winschoten in Cultuurhuis De Klinker een gratis spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid. Vrijwilligers Ton en Fred beantwoorden elke woensdag van 11.00-13.00 uur vragen over bijvoorbeeld DigiD, toeslagen of moeilijke brieven. Omdat de overheid steeds meer digitale vaardigheden vraagt, kunnen sommige mensen deze hulp goed gebruiken.

- advertentie -

Het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, je rijbewijs verlengen, AOW aanvragen, kinderbijslag of belastingaangifte doen. Dat zijn zomaar wat voorbeelden van zaken die je tegenwoordig alleen nog maar online kunt regelen met je DigiD. Voor de één is dit gesneden koek.

Anderen hebben geen idee waar ze moeten beginnen. Welke website heb je nodig? Of mensen zijn bang om iets fout te doen. Gelukkig bieden bibliotheek Winschoten een inloopspreekuur voor mensen die het fijn vinden dat een vrijwilliger met kennis van zaken met ze mee denkt. Getrainde vrijwilligers Ton en Fred zitten elke woensdag voor je klaar. Wees welkom, de hulp is gratis.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button