Op stap

Buitendijks wandelen in werelderfgoed

- advertentie -

Carel Coenraadpolder – Op diverse plaatsen prijkt een bruin bordje langs de weg: Welkom in het Waddenzee Werelderfgoed. De Stichting Landschap Oldambt (SLO), die zich hard maakt voor behoud van het landschap als erfgoed, organiseert op 10 september tijdens Open Monumentendag een wandeling op de kwelders van de Dollard.

- advertentie -

Buitendijks ervaart de wandelaar de stilte van het Wad en staat op de scheiding van water en land oog in oog met de bewogen geschiedenis van verdronken dorpen in de Dollard. Start van de wandeling is de boerderij Drewsheerdt, Carel Coenraadpolder 2, ten noorden van Hongerige Wolf (Finsterwolde). Onder leiding van een SLO gids loopt u over een zandrug de kwelders op en keert via het zogenaamde Ambonezenbosje terug naar het startpunt. In het Ambonezenbosje wordt stil gestaan bij de geschiedenis van deze bijzondere plek.

De wandeling begint om 14.00 uur en eindigt ongeveer twee uur later. Donateurs en niet donateurs van de SLO zijn welkom. Ter plekke is een beperkte mogelijkheid tot parkeren. Koffie en thee zijn bij de wandeling inbegrepen.

Voor nadere vragen: Cees Stolk: 06-29013495

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button