Economie

Geertsema Staal in anderhalve eeuw van leverancier voor de dorpssmid tot ketenpartner voor windmolenconstructie’

- advertentie -

Winschoten – De smederij was aan het eind van de negentiende eeuw een vertrouwd onderdeel van het dorpsbeeld. Smeden konden in Winschoten terecht bij de handel in ijzer, staal en toebehoren van Albert Geertsema. De dorpssmid is inmiddels allang verdwenen, maar Geertsema Staal is nog altijd een bloeiende onderneming, al 150 jaar lang. En dat wordt gevierd met een feestelijke bijeenkomst op 29 september en een open dag op zaterdag 30 sept. De officiële opening van het jubileum wordt verricht door wethouder Wünker van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Vanaf het prille begin bezorgde Albert Geertsema het ijzer en staal al bij zijn klanten op locatie, destijds nog met handkar, paard en wagen. Al snel werd het de grootste ijzergroothandel van de regio. Negentig jaar geleden vestigde het bedrijf zich aan de Havenkade in Winschoten van waaruit Groningen en Drenthe over weg en water werden voorzien van ijzer en staal. De klantenkring breidde in de loop der tijd uit met onder meer machinefabrieken, mechanisatiebedrijven en industrie.

“Geertsema Staal heeft zich altijd onderscheiden door heel goed in te spelen op de wensen van klanten. Dat doen wij tot op de dag van vandaag. Tegenwoordig is snelle en stipte levering essentieel, daarom is het bij ons het motto ‘vandaag besteld, morgen geleverd’. Dat is de reden waarom wij alle gangbare producten in staal, maar ook RVS en aluminium voor constructie- of leidingwerk en flenzen of fittingen in eigen magazijn op voorraad hebben”, vertelt vestigingsmanager Gerben Kiel. In 1985 verkocht de familie Geertsema de onderneming aan de O. de Leeuw Groep een familiebedrijf uit Zwolle, waarvan de naamgever afkomstig was uit Midwolda. Hiermee bleef de cultuur van het familiebedrijf bewaard.

Zo’n grote staalvoorraad met platen, balken, buizen en buiscomponenten vroeg om meer magazijnruimte. Dus verkaste Geertsema Staal in 1988 naar de huidige locatie aan de Papierbaan in Winschoten. Kiel: “Ons bedrijf is al 150 jaar succesvol omdat wij altijd hebben ingespeeld op veranderende eisen en wensen van klanten en op nieuwe ontwikkelingen. Zo hebben we zowel een balie als een webshop, zijn energieneutraal door ruim vijfhonderd zonnepanelen en zetten we verdere, nieuwe stappen op weg naar nog duurzamer ondernemen. Hiermee willen en kunnen wij onze klanten helpen bij het openen van nieuwe deuren.”

Open dag
Ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum vindt er op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur een open dag plaats, waar geïnteresseerden welkom zijn. Er is een rondleiding door het bedrijf, waarbij medewerkers vertellen over hun werk. Ook kunnen bezoekers meedoen aan allerlei spellen, zoals darten en voor kinderen is er een springkussen.

Het Groninger Landschap
Geertsema Staal doet ter gelegenheid van het jubileum een donatie aan Het Groninger Landschap en vraagt haar zakelijke relaties om ook het Groninger Landschap te steunen. “Wij houden van het landschap van Groningen en willen zo bijdragen aan behoud en beheer”, zegt Kiel. “Wat Het Groninger Landschap doet, sluit goed aan bij ons beleid op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button