Weerbericht

Weekendweer: Zonnige zondag, zaterdag nog buien

- advertentie -

De Bilt – Op zaterdag trekt een aantal buien over het land. Naarmate de dag vordert komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt 17 of 18 graden. Zondag wordt een volop zonnige dag met maxima rond 20 graden. Na het weekend volgt nog een aantal zonnige nazomerdagen met maxima tussen 20 en 23 graden. Er is zelfs een kleine kans op lokaal 25 graden.

- advertentie -

Tijdens de eerste dag van het weekend trekken buien over het land. De buien zijn talrijker in het noorden dan in het zuiden. In de loop van de middag neemt de buienkans vanuit het zuidwesten af en komt er meer ruimte voor de zon. Het wordt 17 of 18 graden bij een matige westenwind.

Frisse nacht
Zaterdagavond klaart het breed op en halverwege de avond is het 11 tot 14 graden. Wie een nacht op stap gaat kan een warme jas goed gebruiken, want in de nacht daalt het kwik naar waarden tussen 6 en 10 graden. Boven weilanden en sloten kan regionaal mist ontstaan.

Zonnige zondag
Zondag begint mogelijk met hier en daar mistbanken. Een paar uur naar zonsopkomst zijn deze mistbanken verdwenen en de rest van de dag verloopt overal droog en flink zonnig. Er trekken wel een paar velden sluierbewolking over, maar hier schijnt de zon gewoon doorheen. Vooral in Noord-Nederland ontstaan ook enkele stapelwolken. Tot een bui komt het niet.

Bij een zwakke tot hooguit matige zuidenwind wordt het op de meeste plaatsen ongeveer 20 graden. Op de Waddeneilanden wordt het 18 of 19 graden en in Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg stijgt het kwik op veel plaatsen naar 21 graden. Hiermee is het een heerlijke dag voor buitenactiviteiten zoals een lange wandeling, een fietstocht of tuinieren.

Na het weekend: volop nazomerweer!
Vanaf maandag wordt het nog enkele graden warmer met op de meeste plaatsen maxima tussen 20 en 23 graden. Mogelijk stijgt het kwik lokaal zelfs een keer tot 25 graden. Het weerbeeld is de eerste dagen van de week droog en vaak behoorlijk zonnig. Na woensdag neemt het aandeel wolken en ook de neerslagkans wel iets toe.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button