Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Kuier & Keuvel wandelkalender najaar en winter 2023/2024

- advertentie -

Oldambt – Wandelen is gezond en samen wandelen is gezellig! Onder de naam “Kuier & Keuvel” organiseert Sociaal Werk Oldambt elke week een wandeling.

- advertentie -

De meeste wandelingen zijn 4 á 5 kilometer en duren 60 tot 75 minuten. We wandelen in een rustig tempo zodat iedereen mee kan doen. Na afloop is er koffie of thee (mits verkrijgbaar). Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig en meedoen is gratis!

Donderdag 5 oktober om 10.00 uur vertrekt de wandeling vanaf het Brasserie Museum Slag bij Heiligerlee aan de Provincialeweg 55 te Heiligerlee. We wandelen richting het monument, daarna over de Hoogte en dan terug via de straten die namen hebben gerelateerd aan de 80-jarige oorlog. Onderweg vertellen wij u wat wij weten van de geschiedenis van Heiligerlee. En, deze week is het De Week van de Gezonde Jaren; loopt u met ons mee?

Dinsdag 10 oktober wandelen we o.l.v. Loes Krüger rondom Nieuw Beerta. We starten om 13.00 uur bij de Kerk, Hoofdweg 18 Nieuw Beerta. Thema van deze wandeling is “Geur van de herfst”.

Vrijdag 20 oktober om 13.00 uur wandelen we o.l.v. Herman Offereins door natuurgebied Tusschenwegen. We starten op de parkeerplaats ter hoogte van Zuiderveen 31 te Winschoten. Aan het begin van de winter verzamelen zich allerlei vogels rond de plassen. In Tusschenwegen zien we eenden en ganzen maar ook trekkende zang-, roof- en andere vogels. De wandeling is 4 kilometer, deels over onverharde soms modderige paden.

Donderdag 26 oktober leidt Ruurd van der Meulen ons door het bos van Finsterwolde met een bezoek aan de Stefanuskerk. We beginnen om 13.00 uur bij MFC De Hardenberg in Finsterwolde. Goed en waterdicht schoeisel is aan te raden.

Vrijdag 3 november om 10.00 uur start de wandeling bij dorpshuis De Tille, Hoofdweg 128 in Westerlee. Elzo Bruggers vertelt over de historie van het landschap, natuurgebied De Garst en dorp Westerlee.

Donderdag 9 november is het de beurt aan Booneschans! Dit relatief onbekende gebied ligt vlakbij Bad Nieuweschans. We starten om 13.30 uur ter hoogte van Hamdijk nr. 10. Harm-Arend Meijer laat ons de mooiste plekjes van Booneschans zien!

Donderdag 16 november om 13.00 uur start de wandeling o.l.v. Loes Krüger bij de kerk aan de Hoofdweg 18 in Nieuw Beerta. Thema van deze wandeling is “Als de winter komt”.

Woensdag 22 november gaan we op pad met Aartjan Langbroek. We beginnen om 10.00 uur bij De Boschpoort, Boschplein 2 in Winschoten. Aartjan neemt ons mee naar het Sterrebos, een bos aan de rand van het centrum van Winschoten. In het Sterrebos is o.a. een rijksmonument te vinden, de oude muur met tunnel uit 1836.

Maandag 27 november wandelen we een rondje Beertsterplas, ook wel bekend als de Beertsterkoele. We beginnen om 10.00 uur bij de Boerderijtuin van de familie Tuik, Hoofdstraat 24 in Beerta.

Donderdag 7 december maken we o.l.v. Hemmie Boers een wandelrondje door het Riet. We starten om 13.00 uur bij Paviljoen Flonk, Funenbrug 1 in Finsterwolde.

Donderdag 14 december om 10.00 uur verzamelen we bij de Kerk, Hoofdweg 18 Nieuw Beerta. Loes Krüger neemt ons mee en het thema is “Adventswandeling”.

Dinsdag 19 december wandelen we o.l.v. Ruurd van der Meulen en zijn we o.a. te gast bij de Groninger Genever Stokerij in Oostwold. We starten om 10.00 uur bij Paviljoen Flonk, Funenbrug 1 in Finsterwolde.

In de laatste week van 2023 is er geen wandeling. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een goed 2024!

Donderdag 4 januari en de eerste wandeling van 2024 brengt ons naar Nieuw Beerta! Om 13.00 uur starten we bij de kerk, Hoofdweg 18 in Nieuw Beerta. Thema is “Nieuwjaarsklets” en Loes Krüger gaat ons voor op deze wandeling.

Vrijdag 12 januari om 13.00 uur is er een wandelcoach wandeling vanaf het parkeerterrein Ennemaborg, Hoofdweg 96 in Midwolda. Als waarden in de verdrukking komen, levert dat vaak stress op. Wil jij (weer) ontdekken wat jij belangrijk vindt in je leven? Loop dan mee met deze wandeling waarbij we stil staan bij deze vraag. Opgeven is noodzakelijk en kan per mail: j.norden@sociaalwerkoldambt.nl

Woensdag 17 januari om 13.00 uur vertrekken we bij speeltuin ’t Speulparadies in Beerta, Bovenlandenstraat 12 Beerta. Tonnie Jurjens neemt ons mee voor een wandeling van 6.5 kilometer langs het Beersterdiep en door natuurgebied Reiderwolde.

Donderdag 25 januari maken we de wandeling “Rondom de vesting” in Bad Nieuweschans. We beginnen om 13.30 uur bij dorpshuis De Akkerschans, Bunderweg 14 in Bad Nieuweschans. Harm-Arend Meijer geeft tijdens deze wandeling toelichting op wat we zien

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button