Algemeen

Leer (D) maakt zich klaar voor de 515e Gallimarkt: Opbouw in volle gang!

- advertentie -

Leer (D) –De 515e Gallimarkt staat voor de deur en de opbouw is in volle gang! Van 11 oktober tot 15 oktober 2023 vindt dit geliefde Duitse volksfeest weer plaats in Leer, Duitsland. Dit jaarlijkse evenement, dat tot de top tien van populairste festivals in Duitsland behoort, kenmerkt zich door zijn unieke sfeer en de ligging in het hart van de stad.

- advertentie -

Het Gallimarkt-festival biedt een scala aan attracties, kraampjes en een groot feesttent met plezier, actie en een geweldige sfeer voor alle bezoekers. De geuren van heerlijke lekkernijen zoals gebrande amandelen, bratwurst en Berliner donuts zweven door de lucht, wat de eetlust van iedereen opwekt.

Het evenement begint met de beroemde veemarkt op de Nesse, een van de grootste veebeurzen in Europa, waar handelaren nog steeds zaken doen door handen te schudden. De ‘Klopperei’, het onderhandelen over de prijs door handen te schudden, is een fascinerend schouwspel dat hier plaatsvindt.

De officiële opening van het Gallimarkt-festival vindt altijd plaats op woensdag om 11:30 uur vanaf de trappen van het oude stadhuis, met kleurrijke kostuums en optredens van de herauten die de burgemeester begeleiden.

Naast de festiviteiten zijn er speciale hoogtepunten, zoals een vuurwerk boven de haven op vrijdag 13 oktober om 22:00 uur en een lampionnenoptocht op zaterdag om 18:45 uur.

De Galli-Markt trekt honderdduizenden bezoekers per jaar.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button