Cultuur

Fotoserie: Tellerlikkerfestival een lekkere inkijk in het theaterseizoen

- advertentie -

Winschoten – Het hele weekend lang was er in Cultuurhuis De Klinker het Tellerlikker Festival. Niet alleen in De Klinker waren er een groot aantal optredens c.q. voorstellingen, maar ook op het plein speelde zaterdag zich van alles af.

- advertentie -

Zo was daar bijvoorbeeld het kunstproject The Blue Barge te zien, een project waar De Klinker 2 jaar mee heeft samengewerkt.

Grafisch ontwerpers Hugo en Timo presenteerden een hedendaags surrealistisch street artwork. In de Koperen Kees kon met kennismaken met een museumdrukkerij op wielen. Hier werd verteld over de workshops in een serie Hart onder riem, waarbij men ook zelf aan de slag kon.

Ook de Streetband De Klinkers was weer van de partij. Deze band bestaat uit leden van CMV De Harmonie en muzikanten die vroeger bij de muziekvereniging hebben gespeeld.

‘Kunst van het zingen’
Kamerkoor Arti Vocali liet de ‘kunst van het zingen’ zien en horen. Dit koor zit op dit moment behoorlijk in ‘de lift’, want door instroming van nieuwe, enthousiaste zangers zijn de muzikale mogelijkheden zelfs toegenomen. In februari zijn ze opnieuw te zien met een concert in de Marktpleinkerk. Nieuwe zangers(essen) blijven van harte welkom.

Er was deze middag nog veel meer te beluisteren en te bekijken. Van punkband Kilroy, Tango Trio Corrientes, klassieke muziek met het duo Peter Cramer en Eleanore Tan op piano en cello, het jeugdorkest CMV De Harmonie, het cover duo Just us, maar dit niet met z’n tweeën maar met voor dit festival aangevuld met Josien Bakker, verder Marta Popovici met jazz achtige nummers.

- advertentie -

Zaterdagavond was het druk in De Klinker met optredens van Bag Band Big Time, met jazzy, pop, rock, funk, big band en latin nummers liet deze band een geweldig optreden zien.

- advertentie - 

Alloway
Ook Alloway mocht tijdens dit festival niet ontbreken, waar een behoorlijk aantal bezoekers op af zijn gekomen. Als gast hadden ze opnieuw een jonge rock gitarist uitgenodigd. Samen met Sven en Rob als frontmannen speelde hij de ‘sterren van de hemel’.

In de foyer speelde vooraf in in de Pauze van Alloway de Israëlische zangeres Roni Dot. Met een supergave stem wist zij het publiek te betoveren met theatrale electropop nummers.

Afsluitende band was ‘Waan van de Dag’ die de lekker de hysterie van het heden hekelden.

Voor de zondagmiddag stonden twee optredens gepland met als eerste de presentatie Gronings Vuur. Een samenwerkingsverband met de Rijdende Popschool.

In de grote zaal speelde de Provinciale Brass Band Groningen. Deze band is opgericht met als doel om talentvolle muzikanten in de provincie Groningen de mogelijkheid te bieden om op een zo hoog mogelijk niveau brassbandmuziek te maken.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button