Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Economie

Vervoersbedrijf Arriva verkocht aan Amerikaanse investeerder

- advertentie -

Groningen – Vervoersbedrijf Arriva krijgt een nieuwe eigenaar. De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn, dat het bedrijf sinds 2010 in handen heeft, heeft een overeenkomst gesloten met I Squared Capital. Het Amerikaanse bedrijf houdt zich bezig met investeringen in infrastructuur wereldwijd. Het zou gaan om een waarde van 1,6 miljard euro. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Arriva: ‘Zorgen dat reizigers niks merkt van overname’
Arriva rijdt op verschillende trajecten in de provincie, onder andere naar Veendam, Delfzijl, de Eemshaven en Winschoten. Het bedrijf heeft ongeveer 5.500 werknemers in Noord-Nederland. De vervoerder laat weten dat het zijn uiterste best gaat doen om te zorgen dat de reiziger niks zal merken van de overname. Ook het personeel zal meegaan met de overname.

Anne Hettinga, CEO van Arriva Nederland: “De aankondiging van vandaag is mooi nieuws voor Arriva Group en ook voor ons als Arriva Nederland. We gaan nu met een nieuwe eigenaar de toekomst vol vertrouwen in. Er verandert niets aan de manier waarop we onze diensten leveren voor onze opdrachtgevers. Onverminderd zetten wij ons in voor het beste openbaar vervoer voor onze reizigers.”

Deutsche Bahn richt op Duits spoor
De voornaamste reden voor de verkoop van Arriva is dat Deutsche Bahn zich meer wil richten op het uitbreiden van het Duitse spoor. Eerder werden al andere delen van Arriva verkocht, zoals de tak in Zweden en Portugal.

De deal zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar worden afgerond. De zaak moet nog wel worden goedgekeurd door onder andere het Duitse ministerie van Transport.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button