Weerbericht

Weekendweer: wisselvallig en zacht weekend op komst

- advertentie -

Landelijk – Het belooft een vrij zacht maar wisselvallig weekend te worden. In de loop van zaterdag neemt de kans op regen toe. Zondag vallen vooral in de ochtenduren juist enkele buien. Op beide dagen stijgt het kwik naar een graad of 15.

- advertentie -

Voordat het zover is krijgen we vandaag eerst nog te maken met een onstuimig weerbeeld. Er valt geruime tijd regen en vooral in de noordelijke helft staat veel wind. Verspreid over het land kan 15 tot 30 mm regen vallen.

Wisselvallig weerbeeld
Zaterdag begint op de meeste plaatsen droog met mogelijk nog een glimp van de zon. De grootste kans op zonneschijn is weggelegd voor het oosten van het land. Doordat de wind naar het zuiden is gedraaid krijgen we opnieuw te maken met relatief zachte omstandigheden. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar ruim 15 graden. In de loop van de middag is het overwegend bewolkt en neemt de kans op regen toe vanuit het zuiden. Vooral in de westelijke helft lijkt de paraplu het vaakst nodig te zijn.

Zaterdagavond mogelijk onstuimig in het westen
In de avond en nacht naar zondag blijven enkele buien mogelijk. De wind neemt hierbij flink in kracht toe. Aan de westkust staat een harde tot stormachtige zuidwestenwind, 7-8 Bft. Bovendien zijn er windstoten mogelijk tot circa 75 km/uur

Later op de dag vaker droog
Zondag begint met verspreid over het land enkele buien. In de middag wordt het vanuit het zuiden vaker droog en komt de zon af en toe tevoorschijn. Het wordt wederom een graad of 15 bij een matige tot aan zee vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Als het zonnetje even schijnt is het al snel prima weer om erop uit te trekken.

Aanhoudend zacht
Na het weekend wordt het zelfs nog iets zachter met maxima die uitkomen tussen 15 en 17 graden. Dat is een stuk warmer dan de 13 of 14 graden die gebruikelijk zijn voor eind oktober. Maandag blijft het overal droog in ons land, maar daarna is het wederom wisselvallig met bijna dagelijks kans op buien.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button