Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

De wintertijd gaat in, de komende nacht de klok één uur achteruit

- advertentie -

Landelijk – Klok achteruit zetten? Jazeker! Wanneer wordt de klok verzet? De wintertijd gaat in in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 oktober. De klok wordt dan een uur achteruit gezet, waardoor het ‘s avonds eerder donker wordt. Om 03.00 uur wordt de klok een uur verzet, naar 02.00 uur. Wist je dat we tot 1977 altijd in de wintertijd geleefd hebben? Pas in dat jaar is de zomertijd ingevoerd.

- advertentie -

Waarom? Voornamelijk voor de energiebesparing! Door de klok een uur vooruit te zetten wordt het later licht en dus ook later donker. Hierdoor kunnen ’s avonds de lampen later aan. Of dit werkelijk energie bespaart is nooit bewezen. Wel genieten we sinds die tijd van extra lange zomerdagen!

Wanneer gaat de zomertijd weer in?

De zomertijd gaat in de nacht van zaterdag 30 en zondag 31 maart 2024 in.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button