Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

‘Grasduinen’ in de Graanrepubliek een nieuwe belevenis

- advertentie -

Bad Nieuweschans – ‘Grasnapolsky’ is onderhand een begrip in Oldambt, maar ook ver daar buiten. Dit jaar, al weer gaand naar het einde van het jaar 2023, zijn ze met iets nieuws gekomen, namelijk ‘Grasduinen’. En dit keer zaterdagmiddag en avond in de oude locomotievenloods te Bad Nieuweschans, die helemaal is omgebouwd tot de Graanrepubliek. Het huis voor onder andere boeren, een bakker, bierbrouwer en stoker en nog veel andere disciplines die met graan hun smaak van Groningen delen.

- advertentie -

Vanuit de Graanrepubliek, het centrale hart van Grasduinen, had iedereen de vrijheid om de middag en avond naar eigen wens in te vullen met expedities, poëzie, verhalen, proeverijen, dans en muziek.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Marlene Bakker
Zo kon je onder leiding van lokale gidsen op expeditie door de verhalen van Bad Nieuweschans en omgeving. Met een plattegrond in de hand kon je lekker op de bonnefooi gaan grasduinen door het oude vestingdorp, langs bijvoorbeeld het Vestingmuseum, de beeldentuin van Cilia de la Court, door de imposante Voorstraat, of naar het optreden van Marlene Bakker in de Garnizoenskerk.

Lekker eten op z’n Grunnings
Zo rond 18:00 uur verzamelde iedereen zich weer in het gebouw om lekker Grunnings te eten en proef je de smaak van lokale producten. In de “Zoete Keten’ kon je smikkelen van een tafel gevuld met allerlei zoetig lekkers uit de omgeving. En tot 00:30 uur kon je onder het genot van een aldaar gebrouwen biertje of een andere drankje genieten van muziek van Personal Trainer, Morpheus, Astronaut en Marit Nygard en de Medemensen. Voor dit muzikale evenement waren alle kaarten uitverkocht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button