Sport

Biljartclub d’Oale Garde wil graag jongere leden verwelkomen

- advertentie -

Winschoten – Nog maar 2 weken is hij voorzitter, Albert Koehoorn, maar wel al 10 jaar lid van biljartvereniging ‘d’Oale Garde’. Hij wil meer jongere biljarters bij de club betrekken. Ze spelen bijna elke dag in een speciale biljartzaal in De Boschpoort. Deze vereniging beschikt over 2 biljarts, maar er zijn weinig jongere spelers die lid zijn en Albert is bang dat het over aantal jaren nog snel minder gaat worden. Er zijn weinig 50+ leden, de meeste spelers zijn al dik in de 70 jaar.

- advertentie -

Je kunt hier van maandag tot vrijdag elke dag biljart spelen van 08:00 tot 17:00 uur. “De meeste spelers zijn alleenstaand en voor hen is het een mooie invulling van de dag en als ze genoeg gespeeld hebben wordt er na afloop nog even geklaverjast, waarbij veel wordt gelachen en een beetje dom proaten. Het is een echte uitlaatklep, maar zeker ook dat ze onder de mensen blijven”, aldus Albert.

Veertigers
Ze willen heel graag wat jongeren leden bij hebben, het liefst veertigers, maar ook ouderen blijven welkom. Ook vrouwen die kunnen biljarten zijn van harte welkom. “De Nederlandse biljartbond doet veel te weinig om deze sport te promoten. Je ziet het nooit meer op tv. Het heeft ook mee te maken dat alle cafés waar een biljart stond, allemaal zijn verdwenen”.

“Wat ik heel erg belangrijk vind dat deze biljartclub moet blijven bestaan, want veel ouderen kunnen hier heel gemakkelijk naar toe komen. Ze nemen hun keu mee en kunnen dan gelijk gaan biljarten. Er moeten gewoon meer biljarters bij komen, want de laatste 10 jaar zijn er al 30 leden overleden en er komt op dit moment niemand bij. En dat moet veranderen”, zegt de kersverse voorzitter.

Plezier hebben in de sport
Het gaat bij deze club er helemaal niet om of je goed kunt biljarten, het is vooral het plezier hebben om te spelen, maar nog belangrijker is het contact onderling. “Hier gaat het er heel gemoedelijk aan toe en dat moet zo blijven. Ook heb je nog nooit gebiljart, je krijgt hier genoeg hulp en ondersteuning om deze sport een beetje machtig te worden”, aldus Albert Koehoorn.

Voor degene die belangstelling heeft, elke woensdagmiddag is er van 13:15 uur tot 16:00 uur vrije inloop.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button