Weerbericht

Weekendweer: het blijft wisselvallig

- advertentie -

Landelijk – De zware windstoten die storm Ciarán veroorzaakte zijn inmiddels achter de rug, maar rustig herfstweer staat komend weekend zeker niet op het programma. Zaterdag is het eerst droog met in het noorden wat zon, vrij snel raakt het bewolkt en volgt regen. Zondag zijn er naast enkele buien ook droge momenten. De maxima liggen het hele weekend tussen 10 en 12 graden.

- advertentie -

Wederom flink wat regen
Zaterdag begint de dag op veel plaatsen nog droog en in de noordelijke helft schijnt eerst nog de zon, maar al snel komt vanuit het zuiden een regengebied opzetten. Vooral tijdens de middaguren gaat het hierdoor enige tijd regenen. De bewolking overheerst overal en de temperatuur stijgt uiteindelijk naar 10 tot 12 graden. Dat zijn zeer gebruikelijke waarden voor begin november.

De wind blijft vrij stevig met een matige, tot aan de kust krachtige tot soms harde, zuidwestenwind, 4 tot 7 Bft. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuiden vaker droog, al blijven vooral in de kustgebieden enkele buien mogelijk. In de nacht naar zondag zijn in heel het land weer enkele buien mogelijk. Bij een doorstaande zuidwestenwind koelt het nauwelijks af. De minima liggen rond een graad of 9.

Zondag mogelijk wat zon
Op de tweede weekenddag houden we het wederom niet droog, maar helemaal verregend verloopt de dag gelukkig niet. Er vallen flink wat buien, waarbij de meeste bestemd zijn voor de ochtenduren. In de middag zijn er ook droge momenten waarbij de zon soms doorbreekt. Dan is het al snel prima weer om erop uit te trekken. Het wordt 12, lokaal 13 graden, bij een matige tot vrij krachtige, aan zee en in het Waddengebied krachtige tot harde wind uit zuidelijke richtingen, 4 tot 7 Bft.

Niet koud, niet warm, wel regen
Na het weekend blijft het voorlopig onvervalst herfstweer met vrij weinig zon en dagelijks regenkansen. Aan de temperatuur verandert weinig. Kortom: van het wisselvallige herfstweer zijn we voorlopig nog niet af.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button