Op stap

Wij zijn De Pompers en komen uit Finsterwolde

- advertentie -

Finsterwolde – Voor De Pompers begint het allemaal dik 40 jaar geleden. Op 1 juni 1982 moest er ‘een beetje muziek’ bij het barbecuefeestje in Finsterwolde. De bandleden wisten toen niet, dat de Rock & Loll band in 2023 nog steeds op het podium zouden staan.

- advertentie -

Plattelaand 2.2
Terwijl de mensheid zich in 2020 stortte in een wereldwijde pandemie, gingen de jongens van 1996 weer even bijkletsen. De Pompers van toen, Erik, JM, Bobbie, Rinus en Benni, haalden herinneringen op. Door het mondkapjesgedoe en dat soort dingen, duurde het nog tot 2022 voordat er daadwerkelijk plannen voor een korte doorstart werden gemaakt.

1996-2006
De periode 1996 – 2006 was op muzikaal vlak een mooie en intensieve tijd. De Pompers speelden letterlijk ‘overal en met iedereen’. De bandleden stonden op het podium met onder meer ‘The Troggs, Sailor, Manfred Mann, Rowwen Heze, Normaal en Jovink & The Voederbietels’. In die periode werden twee CD’s afgeleverd. Van Beersterkoele tot Daarde Diek (dus weerom)” (Pink Records, 1998) is een live opgenomen CD met veel oud werk

“Plattelaand” (Maura Music 2001MM0100) verscheen in het 2001. De CD ‘Plattelaand’ werd geproduceerd door Niels Lingbeek. Alleen al de cd hoes van Plattelaand is een waar kunstwerkje. De voorzijde is een scan van een schilderij dat in opdracht van de Pompers door Jelte Eikenaar werd vervaardigd.

2022 – 2023
Erik, Jan Marcel, Rinus, Bobbie en Benni staan weer op het podium. Niet wekelijks, maar zo af en toe. Een hernieuwde kennismaking van de Pompers (1996-2006) met het publiek vond plaats op o.a. Het bevrijdingsfestival, het Kloosterpopfestival, in café’s te Oostwold en Nieuwolda. Op 16 december 2023, zo vlak voor de feestdagen is de band De Pompers weer terug in het dorp waar het in 1982 begon: Finsterwolde (Oldambt). De jongens zijn te gast in het sportcomplex MFC de Hardenberg.

Multi Functioneel Centrum de Hardenberg met zwembad, sporthal, sportcafé en een sportschool, is door een stichting gered uit de bezuinigingsklauwen van de gemeente Oldambt. De stichting bestaat uit een groep enthousiaste en strijdbare Oldambtsters. De Pompers voelen zich daar thuis. Ooit, in 1982, begon het rock n loll avontuur enkele honderden meters noordelijker, bij Jeugdsoos ’t Schienvat. Dit was in een tijd dat verveling en jeugdwerkloosheid vooral in Finsterwolde een stempel drukte. Pompers hebben altijd open gestaan om zich te verzetten tegen maatschappelijke issues. Denk maar eens aan de perikelen rond het buurtschap Ganzedijk.
‘Strijd leveren’ is ook een reden dat de band een sterke band met MFC De Hardenberg heeft.

16 december 2023 “Nog ain moal”
Sproakwotter en de Pompers blijkt een unieke combinatie te zijn voor onze regio. Reden te meer om Martin en Harry in het voorprogramma op te nemen. Het nieuwste nummer “Ons Hardenbaarg” zal vast in de setlist worden opgenomen. ‘De Pompers goan op hoes aan.’ Op zaterdagavond 16 december 2023 gaat de band weer ‘pompen’ te Finsterwolde. Op het programma staan oude en nieuwe nummers. ‘Ze pompen en pompen mor deur, want Pompers is hetzulfde as bier’.

Wil je De Pompers beleven? Daar waar De Pompers zijn … daar is het feest! Dit unieke optreden “Nog ain moal“ in het vernieuwde sportcafé van MFC de Hardenberg te Finsterwolde.
Reserveer je tickets op tijd via www.mfcdehardenberg.nl

2024
Binnenkort starten de opnames van een serie over Groningen. De 4-delige docuserie is in januari 2024 via het landelijke tv programma ‘Andere Tijden’ te zien. In deel 3 staat zanger Benni en zijn vrouw Bea centraal. Ook de Pompers zijn te zien. Andere Tijden is dan een vervolg van een IKON tv programma uit 1985. Ook toen stond de zanger Benni Drenth centraal.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button