AlgemeenSport

Spelregels RUN Winschoten Start – Finish op 8 en 9 september

- advertentie -

Winschoten – De RUN-organisatie wil er, met de deelnemers en het publiek, een geweldige dag van maken. Voor ieders gemak heeft de organisatie een aantal zaken op een rijtje gezet. In het algemeen geldt: Houd het parcours en het terrein netjes, wees een beetje aardig voor elkaar en maak er samen een leuke en sportieve dag van.

- advertentie -

Hier volgen een aantal regels:

Herkenbaarheid organisatie
Tijdens de RUN zijn de mensen van de organisatie herkenbaar in de gele kleding (organisatie). U kunt ze aanspreken voor zaken die met de RUN te maken hebben.

Sporthal
In de sporthal is ruimte voor estafetteteams, die geen partytent gebruiken. Er zijn tafels en stoelen aanwezig. In de sporthal is ruimte voor ongeveer 400 personen. Vol = vol.

Lopersdorp (Stikkerlaan)
Het Lopersdorp bevindt zich naast de sporthal op het grasveld tegenover de ingang van WWV voetbalveld. De laatste jaren is het behoorlijk drukker geworden en wij vragen aan de deelnemende teams respectvol met elkaar om te gaan bij het zoeken naar een plaats. 

Gezien de grote vraag naar een goede plek op het veld hebben we net als vorig jaar de toegang voor auto’s van de organisatie richting de eigen medische post in de Sporthal anders geregeld. Daarmee hebben we de nodige extra plekken op het grasveld langs het parcours gerealiseerd. Er is ruimte voor ca. 60 tenten.

Lees ook: Regels en informatie omtrent lopersdorp RUN Winschoten

Wij vragen u om bij voorkeur kleinere partytenten van 3×3 of 4×4 meter in te zetten. Dan kunnen meer teams een plekje in het Lopersdorp krijgen. Heeft u een grote partytent van 4×8 meter dan moet deze met de korte zijde naar het parcours staan. Dus haaks op Stikkerlaan. Op die manier kunnen er meer tenten op de voorste rij of andere rijen staan.

Voor het Lopersdorp geldt de regel dat wie het eerste komt wie het eerste maalt
vol = vol.

Contactpersoon
Teams die een tent willen plaatsen moeten een contactpersoon doorgeven aan de organisatie. Die contactpersoon moet gedurende de dag bij de tent aanwezig zijn. U kunt de contactpersoon per mail doorgeven aan Hein Messchendorp startfinish@runwinschoten.nl

Plek reserveren, tent opbouwen
De plekken voor tenten kunnen vanaf vrijdag 8 september 11.00 uur worden gereserveerd of opgebouwd. Op vrijdag 8 september om 11.00 uur kan men zich melden bij Hein Messchendorp die bij de tent van de organisatie in het Lopersdorp aanwezig is. Voor de eerste plekken zal er worden geloot om iedereen een eerlijke kans te geven op de mooiste plekken. Daarna worden de plekken toebedeeld in overleg met de teams.

Let op: Eerder geplaatste tenten of afzetlinten die worden gebruikt om een plek mee af te bakenen, worden door de organisatie verwijderd.

Ook zaterdagochtend mogen er nog partytenten worden geplaatst. Hou er rekening mee dat er zaterdagochtend van 06:30 uur tot ’s avonds 23:00 uur geen gemotoriseerd verkeer wordt toegelaten op de Stikkerlaan. U zult dan mogelijk een eindje moeten lopen met de spullen.

Voorzieningen
Er zijn een beperkt aantal stroompunten (220V) beschikbaar in het Lopersdorp. De stroomvoorziening is bedoeld voor het maken van koffie en thee en de koeling van drankjes. Het is verboden dat er biertap- en geluidsinstallaties op worden aangesloten.  Het Waterbedrijf Groningen plaatst een watertappunt op het fietspad aan de kant van Lentis. Dit betekent dat men niet meer op de sporthal is aangewezen voor het halen van water. Dus emmertjes voor het water halen meenemen.

Toiletvoorzieningen zijn er bij start – finish (naast en voor de sporthal en in de sporthal). Water in de mobiele toiletten is niet bestemd voor drinkwater.

Zorg zelf wel voor voldoende waterdichte (buiten) kabel; de RUN-organisatie kan er niet in voorzien.

Sponsoruitingen
Het is niet toegestaan om sponsor uitingen in de sporthal en het Lopersdorp aan te brengen, of u moet dat al bij de organisatie aangevraagd hebben. Om de verzamelplaats kenbaar te maken voor de leden van een team is alleen een bord van maximaal 50 bij 70 cm als aanduiding toegestaan.

Parkeren
We houden de Stikkerlaan vrij van auto’s. Parkeren bij het Lopersdorp is niet toegestaan op zaterdag 9 september 2017.

Parkeren kan o.a. op het  parkeerterrein voor het gebouw van Doc-Direkt (voormalig CAS) aan de Transportbaan 12. Er staan hier 2 parkeerwachten die ervoor zorgen dat de 180 parkeerplekken efficiënt worden benut. Vanaf de parkeerplaats is het ca. 300 meter lopen naar het Lopersdorp.

Vanaf de A7 neemt u over de brug bij de 1e rotonde de eerste afslag richting Winschoten. Bij de 2e  rotonde gaat u rechtdoor en bij de 3e rotonde neemt u de 3e afslag en rijdt de Transportbaan op. Na 50 meter is er in de bocht aan uw linkerhand de ingang naar de parkeerplaats. Komt u uit de richting Pekela/ Blijham dan neemt u bij de rotonde Stikkerlaan de 1e afslag.

U kunt daarnaast op het hele bedrijventerrein langs de Transportbaan, Papierbaan en Zeefbaan parkeren. Parkeer daarbij niet bij winkels.

Vuur
Open vuur is verboden.

Barbecue
Barbecueën is toegestaan, maar houd u zich wel aan alle veiligheidsregels. In het Lopersdorp verblijven veel mensen op een kleine oppervlakte, vermijd dus alle risico. Een elektrische barbecue is niet toegestaan. Houd u er rekening mee dat de Stikkerlaan is afgesloten ook voor de aanlevering van een barbecue.

Schoonhouden
Vanzelfsprekend gaat de organisatie er vanuit dat na afloop alles weer netjes achter wordt gelaten en de eigen spullen meeneemt.

Ook vraagt de organisatie om voorzichtig te zijn met het gebruik van glaswerk. Als het stuk valt, dan onmiddellijk opruimen. Eigenlijk geldt dat overal voor.

Tijdens de RUN  zijn er goede sanitaire voorzieningen in de sporthal (toiletten en douches) en buiten staan mobiele toiletten.  Werk er ook aan mee dat deze schoon blijven.

We hebben er hard aan gewerkt om alle voorzieningen klaar te krijgen, maar in ieder geval zijn de volgende zaken aanwezig:

  • Informatiebalie in de sporthal
  • toiletten
  • invalidentoilet in de sporthal
  • douches met warm water in de sporthal voor de deelnemers
  • watertappunt Stikkerlaan aan de noordkant Stikkerlaan tegenover het Lopersdorp

EHBO
De EHBO-post is geopend van 08.30 tot 23.00 uur en bevindt zich in de Sporthal.

Regels respecteren
De organisatie gaat ervan uit dat een ieder zich aan de aanwijzingen en instructies van de organisatie houdt.

Infobalie
Voor algemene vragen kan men terecht bij de infobalie in de sporthal.

Melden calamiteiten
In geval van calamiteiten is het telefoonnummer 06-51550888 (alleen op 9 september bereikbaar)

Daarnaast is voor het start – finish gebied bereikbaar:

  • Hein Messchendorp  (06-13272729)

Tot slot
Er is voor de nacht van vrijdag op zaterdag en voor de nacht van zaterdag op zondag (beperkte) beveiliging en het sanitair wordt door vrijwilligers schoongehouden. Langs het gehele parcours zijn ook veel vrijwilligers van de RUN aan de slag. Respecteer de vrijwilligers en andere harde werkers op en rond het RUN parcours.

De RUN organisatie is niet aansprakelijk voor het verdwijnen van persoonlijke eigendommen, diefstal of vernieling. Let op uw zaak.

Neem ook weer mee wat u mee hebt gebracht en laat het terrein schoon achter.

De organisatie wenst iedereen een geslaagde RUN.
Foto: Anita Meis/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button