Algemeen

Striptekenaar Martin van der Schuijt in JUMP stripblad

- advertentie -

Winschoten – In de 32ste editie van JUMP stripblad, een van de grootste stripbladen in Nederland, wordt een heuse Stripbattle gehouden tussen 2 striptekenaars. De ultieme prijs? Een jaar lang gepubliceerd worden in JUMP.

- advertentie -

Martin van der Schuijt(46), woonachtig in Winschoten, doet mee aan deze Battle.

Martin tekent al zijn hele leven Strips. Begonnen met een simpele cartoon, maar het was al snel duidelijk dat wat serieuzere verhalen hem meer lagen. Zijn verhalen hebben vaak een boodschap, maar een spannende twist die je aan het denken zet kun je ook verwachten. Toen hij eindelijk zijn verhalen aan het grote publiek wilde vertellen kwam hij in 2009 terecht bij de website StripSter, de website waar beginnend (strip)tekentalent hun werk kan tonen en tips en tricks krijgen van ervaren tekenaars. Al snel werd hij deel van de vrijwillige redactie en na een paar wisselingen van de wacht werd hij eindredacteur van de website en heeft hij de site tot 2021 vrijwel in zijn eentje in de lucht gehouden. Helaas moest Martin stoppen met de site. De werkdruk was hoog en er kwamen steeds meer andere manieren om je talent aan de wereld te laten zien (Facebook, Instagram).

Maar na het stoppen bleef Martin wel onder de naam StripSter aanwezig op de Stripboekenbeurzen waar deze beginnende tekenaars hun werk aan het publiek kunnen tonen en een ware fanbase kunnen opbouwen.

Superhelden
Al die tijd heeft Martin zich ingezet voor anderen in de stripwereld, maar nu wil hij maar één ding: Deze StripBattle winnen en naar de volgende ronde komen. Het onderwerp in deze ronde is SUPERHELDEN. Speciaal voor deze battle heeft Martin zijn eigen Superheld en Superschurk verzonnen: Gleam en Vanta. Maar dit verhaal is meer dan een Superhelden verhaal. Het gaat om het verwerken van verlies. Hoe fantasie hiermee kan helpen en hoe een sprankje hoop de duisternis kan doen verdwijnen.

De Stripbattle heeft in totaal 3 ronden en de winnaars van deze battles gaan door naar de finale! Wie dat zijn bepalen de lezers. Tot 1 december kan er gestemd worden op je favoriete strip door de naam van je favoriet naar redactie@jumpmagazines.nl te sturen.

Gleam, van Martin van der Schuijt is nu te lezen in JUMP stripblad.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button