Algemeen

Menzis en Ommelander Ziekenhuis bundelen krachten voor verzekerden in Noordoost-Groningen

- advertentie -

Scheemda – Het Ommelander Ziekenhuis en Menzis hebben een driejarige overeenkomst gesloten, gericht op het waarborgen van hoogwaardige zorg voor de inwoners van Noordoost-Groningen. Deze gezamenlijke inspanning onderstreept de gedeelde verantwoordelijkheid van beide partijen voor toegankelijke, kwalitatieve en betaalbare zorg in de regio.

- advertentie -

De afspraken zijn het resultaat van nauwe samenwerking en bekrachtigen het langdurige partnerschap tussen Menzis als zorgverzekeraar in de regio en het Ommelander Ziekenhuis. Deze overeenkomst vloeit voort uit een al ingezette beweging sinds de nieuwbouw in 2018, waarbij beide partijen zich blijven inzetten voor hoogwaardige medisch specialistische zorg in Noordoost-Groningen.

Zekerheid van hoogwaardige zorg
In de overeenkomst is specifieke aandacht besteed aan urgente zorgthema’s, zoals toegankelijkheid, kwaliteit, duurzaamheid en het passend gebruik van ziekenhuiszorg. Bovendien bieden de afspraken ruimte voor het Ommelander Ziekenhuis om de regio nog beter van dienst te zijn. Wilja Strating, regiomanager Noord bij Menzis: “Voor de vele verzekerden van Menzis in Noordoost-Groningen biedt onze overeenkomst met het Ommelander Ziekenhuis de zekerheid van hoogwaardige medisch specialistische zorg in de buurt.”

Bas Wallis de Vries, voorzitter raad van bestuur van het Ommelander Ziekenhuis, voegt toe: “Deze meerjarige overeenkomst biedt onze patiënten en onze organisatie veel zekerheid voor de toekomst. We zijn blij dat onze patiënten, die bij Menzis verzekerd zijn, tijdig duidelijkheid hebben over de vergoeding van hun zorg. We zien er naar uit om ook de komende jaren samen te werken aan de beste zorg dichtbij voor de inwoners van onze regio.”

Overeenkomsten 2024
Het Ommelander Ziekenhuis heeft inmiddels met 8 van de 10 inkopende zorgverzekeraars een overeenkomst bereikt voor de vergoeding van zorg aan patiënten in 2024.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button