Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Nog geen vooruitzicht op een witte kerst

- advertentie -

Landelijk – Het vooruitzicht naar kerst laat geen sterk afwijkende temperaturen zien. Daarmee raken we het huidige zachte weer met een graad of 10 kwijt, maar dit is nog niet genoeg voor een witte kerst. Gemiddeld is het eind december een graad of 6. Deze trend is wel gunstiger dan vorig jaar. Toen kon halverwege de maand geschaatst worden en werd het een week voor kerst erg zacht.

- advertentie -

Twee weken vooruit kunnen we slechts een grove trend geven en dit jaar is die erg onzeker. Er wordt geen sterke afwijking van de temperatuur verwacht en dat zou betekenen dat we uitkomen rond een graad of 6. Komt dit uit dan verloopt de kerst groen, maar de kans op een witte kerst is nog niet verkeken. De variatie van de weerverwachting op korte termijn is groter dan de trend van lange termijn-berekeningen die ook niet zijn bedoeld voor een weerbericht.

Vooralsnog kunnen we het beste hopen op een witte kerst (als je daar van houdt), maar hou in gedachten dat een witte kerst niet vaak voorkomt. Het is in ieder geval gunstig dat de trend geen bovengemiddelde temperaturen laat zien. Het huidige zachte weer met maxima rond 10 graden raken we waarschijnlijk kwijt.

Vorig jaar verdween winterkou
De trend was vorig jaar juist andersom. We hadden toen koud weer waarin ook geschaatst werd en vanaf 19 december werd het zeer zacht. Uiteindelijk was het tijdens kerst 7 tot 12 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button