Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

Oldambtster sportverenigingen verlangen haalbare spelregels

- advertentie -

Oldambt – Woensdag 13 december wordt in de gemeenteraad gestemd over de toekomst van de sportverenigingen in Oldambt. “Als sporters zijn wij gewend om te opereren op een duidelijk speelveld. Daarom zijn wij blij dat nu eindelijk de lijnen zijn getrokken. Nu alleen de spelregels nog”, laten enkele verenigingen weten in een gezamenlijk statement.

- advertentie -

De gemeente Oldambt verlangt initiatief en financiële zelfredzaamheid van de verenigingen. Waar tot nu toe de gemeente zorgde voor het onderhoud en renovatie, moeten de verenigingen dat straks zelf gaan doen. De gemeente wil nog maar 25% in de kosten bijdragen als er een sportveld of accommodatie vernieuwd of vervangen moet worden.

De rest moeten de verenigingen zelf maar bekostigen met eigen geld of subsidies. “Op het gemeentehuis hebben ze blijkbaar het idee dat Subsidieland een snoepwinkel is, zonder maximum bedragen, termijnen of voorwaarden. Voor verduurzaming en innovaties zijn inderdaad best veel subsidiemogelijkheden. Voor vervanging of vernieuwing echter niet, terwijl dat de grootste investeringen zijn. Nieuwe kleedkamers of een kunstgrasveld kosten bijvoorbeeld al snel meer dan 5 ton”.

“Het lijkt erop dat de plannenmakers denken dat we in Oldambt wel kunnen gaan voetballen met een hockey- of tennisbal, compleet onrealistische spelregels dus”. Vandaar dat de verenigingen gezamenlijk gevraagd hebben om haalbare spelregels. Ook als de gemeente hun bijdrage aanpast is de uitdaging enorm groot, maar de sporters zijn niet bang voor die uitdaging om ook in de toekomst in hun groeiende gemeente goede sportvoorzieningen te hebben.

 De brief is ondertekend door de Korwi, MOVV, WHSC, Nieske Meppers en HCW.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button