Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Sport

HCW beleeft ongelukkige start in subtopklasse zaal

- advertentie -

Winschoten – Het heren 1 team van Winschoten speelt in de zaal hoog. Na een spannende promotiestrijd 2 jaar geleden wisten de heren zich vorig jaar net te handhaven in een competitie met Noordelijke grootmachten als GHBS (Groningen), Heerenveen en Roden. Allemaal teams die op het veld meerdere klasses hoger spelen dan de Winschoters.

- advertentie -

Dit jaar is de competitie nog sterker geworden, met het sterke Assen dat promoveerde en met Hattem en Zwolle.

Diverse kansen
Zondag was de start tegen het relatief onbekende Hattem. In een spannende strijd bleef het tot de rust 0-0. Met weinig kansen en wat roestig spel van beide kanten. In de tweede helft scoorde Hattem de 1-0 waarna HCW begon aan te dringen. Dit leidde tot diverse kansen met een corner die tegen de paal uiteenspatte, een bal voorlangs voor ‘open goal’ en een paar mooie reddingen van de keeper op schoten vanuit de hoeken. Hattem aan de andere kant had ook een paar grote mogelijkheden om de score te vergroten.

In de laatste twee minuten zelfs met een extra veldspeler nog grotere druk op het doel van Hattem en een hele grote ‘laatste kans’ voorlangs; het mocht niet baten. 1-0 verlies tegen een mede-degradatie kandidaat.

Tweede wedstrijd
In de tweede wedstrijd waren de heren van HCW uiteindelijk kansloos tegen Zwolle dat gaat voor het kampioenschap. De eerste helft bleef het nog redelijk bescheiden met een 2-0 achterstand echter, ook omdat HCW twee wedstrijden zonder rust moest spelen, in de tweede helft liep dit op naar 8-0. Een te grote uitslag en tegelijkertijd ingecalculeerd dat tegen Zwolle geen punten gehaald zouden worden.

Volgende week wordt vervolgd met twee zeer belangrijke wedstrijden tegen concurrenten onderin: nogmaals tegen Hattem en daarnaast tegen Roden. Locatie dan is de sporthal in Leek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button